Kinderburgemeester Duco Das en burgemeester Ruud van Bennekom openden woensdag samen het regenboogzebrapad in Odijk.
Kinderburgemeester Duco Das en burgemeester Ruud van Bennekom openden woensdag samen het regenboogzebrapad in Odijk. Iris van der Valk/gemeente Bunnik

Regenboogzebrapad geopend tijdens Zomerfeest van De Bongerd

Maatschappelijk

ODIJK Pal voor zijn school, De Bongerd in Odijk, opende kinderburgemeester Duco Das woensdag samen met Ruud van Bennekom het eerste regenboogzebrapad in de gemeente Bunnik. Dit gebeurde tegelijk met de start van het Zomerfeest van de school. Voor Duco was dit daarom een dubbel feestelijk moment. De aanleg van dit zebrapad was een van zijn belangrijkste speerpunten als kinderburgemeester. In september geeft hij het stokje over aan Lobke Leussink.  

door Agnes Corbeij

Duco had drie speerpunten toen hij begon als kinderburgemeester. De verkeersveiligheid, jezelf kunnen zijn en sport en beweging. Op alle drie de vlakken bereikte hij mooie doelen. Hij vroeg aandacht voor de veiligheid van de oversteek naar het voetbalveld door een handtekeningenactie te beginnen. Voor sport en beweging opende hij de Koningsspelen en over jezelf zijn sprak Duco ook veel met de burgemeester Ruud van Bennekom. En werd regenboogzebrapad geopend. ,,Op deze plek komen veel kinderen, dat wilde ik graag.”

Eerder vertelde Duco al uitgebreid over zijn ervaringen als kinderburgemeester en gaf hij Lobke een aantal tips

Duco Das is tevreden over zijn jaar als Kinderburgemeester van Bunnik
advertentie
advertentie