Afbeelding
Screenshot

Donderdag 1 juli RES in de Bunnikse raad

28 juni 2021 om 12:44 Politiek

ODIJK De vergaderavond van de gemeenteraad begint donderdag 1 juli al om 19 uur. Vanwege het ingelaste onderwerp Regionale Energiestrategie (RES). Deze vergadering is via een livestream te volgen. Insprekers kunnen zich vooraf melden bij de griffie.

door Kuun Jenniskens

In Bunnik wil men al op 17 juli een besluit nemen over de RES, er zijn ook gemeenten die tot na de zomer wachten. De einddatum ligt op 30 september. Het college vraagt de gemeenteraad het besluit te nemen om nader onderzoek te doen naar de inpassing van windmolens nabij de A12 en het spoor, gelegen in het gebied tussen woonkernen Houten, Utrecht en Bunnik. Dat is nabij Fort Vechten. Verder wil het college het aantal hectare zonnevelden uitbreiden. Tot 2022 ligt er een plafond voor maximaal 40 hectare - het college wil dit ophogen naar 70 ha in 2030. Voor 2030 brengt het college geen windmolens in, maar wil windenergie wel onderzoeken.

OPEN HUIS Op de agenda van het Open Huis staan nog meer onderwerpen. Zoals het bestemmingsplan voor de Schoudermantel 6-6A. Verder het beeldkwaliteitsplan voor de drie woningen aan de toegangsweg naar Het Burgje - Ter Borch geheten. Een nieuw wegenbeheerplan van 2021 tot 2025 moet worden vastgesteld. Net als een subsidieplafond voor tijdelijke coronasteun.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie