Kruispunt bij Odijk met de N229 afslag naar Houten via de Burgweg
Kruispunt bij Odijk met de N229 afslag naar Houten via de Burgweg Kuun Jenniskens

Nieuw idee: N229 bij Odijk verleggen naar Limesbaan

4 mei 2021 om 10:59 Politiek

BUNNIK Bij de plannen voor de bouw van 1000 woningen bij Odijk, is de wens altijd geweest om de Provinciale weg N229 om de nieuwe wijk heen te leggen en bij knooppunt Bunnik aan te sluiten op de A12. Wethouder Dekker zegt dat inmiddels wordt gesproken over aantakken op de Limesbaan.

door Kuun Jenniskens

Het idee is om ter hoogte van de Burgweg vanaf de N229 een verbinding te maken met de Limesbaan. Dit autoverkeer hoeft dan geen gebruik meer te maken van het bestaande en zeer drukke Bunnikse knooppunt met de A12. Ali Dekker: ,,Dat vraagt wel om een volledige aansluiting van de Limesbaan op de A12 - dus met op-en afritten in beide richtingen”, voegt de wethouder toe. ,,Dat is het totaalplaatje en dit is belangrijk voor Houten, voor Bunnik en voor Wijk bij Duurstede.” Het gaat hier om een complex vraagstuk en dat maakt het een project voor de lange termijn. De Limesbaan is een nieuwe weg tussen de Rondweg bij Houten en sluit Houten aan op de A12.

BARRIÈRE Voor de korte termijn komt er een tunnel of een brug over de N229, zodat er een veilige route ontstaat voor fietsers en wandelaars tussen het huidige dorp Odijk - waar de voorzieningen zijn - en de nieuwe wijk de Kersenweide. De N229 wordt als een onveilige barrière gezien. Wethouder Dekker noemt een brug of een tunnel een absolute voorwaarde bij de bouw van de nieuwe wijk.

ONTWERP IDEEËN BATTLE De wethouder doet deze uitspraak in een online PREMIUM artikel waarin zij reageert op een ontwerp van tien jaar geleden uit een Battle of concepts. BunniksNieuws.nl publiceert een serie artikelen over ideeën om de barrièrewerking van de N229 op te heffen. Op 20 april ging deze serie van start met een artikel over het prijswinnende idee van de Battle of concepts - de Groene Ontmoeting geheten. Dit parkachtig ontwerp sluit naadloos aan bij een motie van de gemeenteraad, waarin deze aangeeft meer dan een functionele fietsbrug te willen. Het moet iets moois worden. BunniksNieuws.nl haalde meerdere bijzondere ontwerpen van deze Battle uit de provinciale archieven en gaat deze in PREMIUM artikelen bespreken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie