Provincie vraagt raad om mening over kernenergie

30 dec, 08:59 Politiek
Pixabay
Een kerncentrale
Een kerncentrale

BUNNIK Burgemeester en wethouder van Bunnik komen begin 2021 met een collegevoorstel over kernenergie. Dit gebeurt omdat de provincie wil inventariseren hoe de verschillende gemeenten tegenover het onderzoeken van kernenergie staan. Welk standpunt het college inneemt ten opzichte van kernenergie, is nog niet bekend.  

In september 2020 werd in de Tweede Kamer een motie aangenomen over de vraag onder welke voorwaarden marktpartijen bereid zijn te investeren in kerncentrales in Nederland. Daaropvolgend kwamen de VVD en het Forum voor Democratie in de provincie Utrecht met een motie om bij de gemeenten in de provincie te polsen hoe zij hier tegenover staan. Die motie werd uiteindelijk ook gesteund door CDA, 50Plus, PvdA en de SGP.  

Begin december deed wethouder Paul Heijmerink tijdens de raadsvergadering de mededeling dat er een collegevoorstel zou komen, op verzoek van de provincie. Heijmerink: ,,We hebben van de Gedeputeerde Staten van de provincie het formele verzoek gekregen onze visie over kernenergie te geven. We komen met een raadsvoorst..