De tweede bedrijfswoning in het pand is illegaal, aldus de Raad van State. Toch mag hij van de gemeente voorlopig blijven bestaan.
De tweede bedrijfswoning in het pand is illegaal, aldus de Raad van State. Toch mag hij van de gemeente voorlopig blijven bestaan. Agnes Corbeij

College Bunnik vraagt om inpassing tweede bedrijfswoning in provinciale plannen

9 november 2020 om 20:00 Politiek

WERKHOVEN De gemeente Bunnik gaat voorlopig niet over tot handhaving van de illegale verbouwing in Werkhoven. Dat betekent dat de tweede bedrijfswoning die de melkveehouder aan de Leemkolkweg heeft gebouwd, vooralsnog kan blijven bestaan. De Raad van State besloot in juli 2020 in hoger beroep dat de vergunning voor de tweede bedrijfswoning bij een veehouderij aan de Leemkolkweg in Werkhoven nooit gegeven had mogen worden door de gemeente. De vergunning is vernietigd.   

door Agnes Corbeij

Daarmee was de verbouwing een illegale activiteit. In het proces werden door het college verschillende fouten gemaakt, aldus de Raad van State, zoals het onvolledig informeren van de gemeenteraad en de provincie als bezwaarmaker. Bunniks Nieuws stelde vragen aan de gemeente Bunnik over het vervolg na deze uitspraak. Daaruit blijkt dat de gemeente deze en een aantal andere ontwikkelingen in het buitengebied op wil laten nemen in de Provinciale Omgevingsvisie (POVI) die in de ontwerpfase is. 

Het college heeft aan de gemeenteraad voorgelegd dat ze in de zienswijze van de gemeente op de POVI een passage opneemt over een aantal specifieke vraagstukken die spelen in het agrarisch buitengebied. De woordvoerder zegt hierover: ,,Voor deze vraagstukken vraagt het college een passende oplossing in de lijn van de Omgevingsvisie Kromme Rijnstreek en de Omgevingswet die per 1 januari 2022 in werking treedt.” Vorige week stemde de gemeenteraad in met de inhoud van de zienswijze. Over de kwestie aan de Leemkolkweg zegt de woordvoerder verder: ,,In afwachting van de reactie van de Provinciale Staten van Utrecht op deze zienswijze, houdt het college een eventuele handhaving voorlopig in beraad.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie