Afbeelding
Gemeente Bunnik

Lise Wieman uit Werkhoven geïnstalleerd als kinderburgemeester

19 september 2020 om 20:32 Politiek

ODIJK Het is officieel; Lise is nu écht de kinderburgemeester van de Gemeente Bunnik. Tijdens de raadsvergadering van 17 september is Lise Wieman officieel beëdigd. De vorige kinderburgemeester Jette Geldens droeg symbolisch de ambtsketen over aan Lise. En Lise is heel wat van plan in haar rol als kinderburgemeester. Zij vind het in ieder geval belangrijk dat de onderwerpen duurzaamheid, gezond eten en de eikenprocessierups nog meer aandacht krijgen. De nieuwe kinderburgemeester en de burgemeester kijken erg uit naar de samenwerking komend jaar!  

JETTE GELDENS TREEDT AF De vorige (en eerste) kinderburgemeester van de gemeente Bunnik, Jette Geldens, droeg het stokje over aan Lise. Het laatste half jaar van Jette haar kinderburgemeesterschap liep door corona anders dan gepland. Maar zij heeft niet stilgezeten. Zo heeft zij verschillende vlogs gemaakt in de hoop kinderen in de gemeente te bereiken. Het moment dat er echt uitsprong voor Jette, was het voordragen van een gedicht op 4 mei. Samen met de burgemeester blikte ze terug op het afgelopen jaar. Als bedankje voor haar inzet ontving zij een mooie bos bloemen en een fotoalbum. Jette liet  burgemeester Ruud van Bennekom ook niet met lege handen achter want zij had een collage met foto’s van hen samen gemaakt.

BELANGEN VAN KINDEREN De gemeente Bunnik heeft sinds 2019 een kinderburgemeester. De kinderburgemeester is in het leven geroepen om de belangen van kinderen beter te vertegenwoordigen. De kinderburgemeester is het aanspreekpunt voor alle kinderen uit de gemeente en helpt de burgemeester bij verschillende activiteiten. Lise Wieman zal de rol van de eerste kinderburgemeester, Jette Geldens overnemen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie