Zwembad Bunnik sluit per 1 september, raadsleden stelden vragen aan de wethouder
Zwembad Bunnik sluit per 1 september, raadsleden stelden vragen aan de wethouder Agnes Corbeij

Wethouder Dekkker: zwembad is geen basisbehoefte

3 juli 2020 om 08:00 Politiek

ODIJK Wethouder Ali Dekker vindt een zwembad voor een gemeente als Bunnik wel een belangrijke voorziening, maar geen basisvoorziening die koste wat kost overeind gehouden moet worden met gemeenschapsgeld. Dat antwoordde zij op vragen uit de raad afgelopen donderdagavond. 

door Agnes Corbeij

Na aanleiding van berichtgeving in deze krant over sluiting van het zwembad van Laco in Bunnik, stelde Wypke Zuidweg (P21) vragen aan de wethouder dit onderwerp. Dit gebeurde op dezelfde avond waarop de petitie ‘Laat zwembad Bunnik niet zinken’ van inwoners van Bunnik werd overhandigd aan de burgemeester. Allereerst over de mate waarin de raad was geïnformeerd. Zuidweg: ,,U had ons de toezegging gedaan ons op de hoogte te houden. Toch hoorden wij niets toen de gesprekken waren beëindigd.”

ACHTER DE FEITEN AAN Dekker gaf toe dat dit niet handig was gegaan. ,,Half mei kregen wij mondeling van Laco te horen dat zij hadden besloten het bad te gaan sluiten. Zij wilden de communicatie in eigen hand houden en we spraken af dat we de communicatie op elkaar af zouden stemmen. Helaas is dit niet gebeurd, Laco kwam zelf met het bericht naar buiten. Daardoor liepen wij achter de feiten aan. Achteraf had ik u wel op de hoogte moeten brengen van de mondelinge afspraak.”

Ook stelde Zuidweg vragen over de insteek van de gemeente in de gesprekken die de gemeente met Laco heeft gevoerd en de uitkomsten daarvan. Ali Dekker gaf uitgebreid antwoord. ,,Het zwembad is in 2002 geprivatiseerd. Toen heeft de raad besloten dat het zwembad geen financiële verantwoording zou moeten dragen voor het zwembad. Dat is toen netjes gegaan, we hebben Laco niet met een hypotheek opgezadeld. In de huidige financiële omstandigheden kunnen wij er als gemeente ook geen extra structurele kosten bij hebben.”

NIET GENOEG Ze lichtte toe wat de gemeente dan gedaan heeft om Laco te helpen. ,,We hebben wel degelijk een geldbedrag geboden om ervoor te zorgen dat het zwembad in Bunnik zou kunnen blijven. Dit was volgens Laco echter niet genoeg om te garanderen dat het zwembad 10 jaar langer mee zou kunnen. Ook hebben we nog gekeken of we iets konden doen met de gelden die er zijn voor het verduurzamen van sportaccommodaties in de gemeente. Ook dat liep op niks uit.”

Of Zuidweg of andere raadsleden genoegen nemen met de antwoorden of dat de gemeenteraad verdere stappen gaat nemen om het zwembad van de ondergang te redden, is nu nog niet bekend.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie