Erika Spil
Erika Spil Gemeente Bunnik

Erika Spil beëdigd tot wethouder in Voorschoten

16 april 2020 om 20:39 Politiek

VOORSCHOTEN Erika Spil, tot een paar weken geleden wethouder van Bunnik, is officieel wethouder van Voorschoten. Dit meldde burgemeester Ruud van Bennekom bij de opening van de raadsvergadering van vanavond. Zij was wethouder in Bunnik sinds januari 2017 en nam ontslag op 24 maart 2020.

door Agnes Corbeij

Haar benoeming verliep bijzonder, wegens de corona maatregelen. De benoeming van Spil was gepland voor de raadsvergadering van 2 april, maar vanwege de corona-maatregelen ging die niet door. Door een landelijke noodwet is het nu ook mogelijk om digitaal te vergaderen. Dat gebeurde woensdagavond in Voorschoten. Tijdens die vergadering werd Erika Spil voorgedragen. Omdat de vergadering online plaatsvond, maar de stemming schriftelijk en geheim moet gebeuren, hebben de raadsleden na de vergadering een dag de tijd gehad om naar het stadhuis te komen om te stemmen. Dat is vandaag gebeurd en vanavond werd de vergadering hervat. Daar werd bekend gemaakt dat Erika Spil als wethouder is benoemd.

Vanavond wordt bij de gemeenteraad in Bunnik de opvolger van Erika Spil beëdigd, Paul Heijmerink. Deze vergadering, in het gemeentehuis, is op dit moment in volle gang. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie