Frans Pouw (Liberalen), Leny Visser (CDA), Inge Verhoef (P21) en Ralph Hallo (BB) zijn de woordvoerders vanavond
Frans Pouw (Liberalen), Leny Visser (CDA), Inge Verhoef (P21) en Ralph Hallo (BB) zijn de woordvoerders vanavond Kuun Jenniskens

Alternatief compacter plan zonnevelden vanavond op raadsagenda?

5 maart 2020 om 11:28 Politiek

ODIJK Een viertal omwonenden heeft een alternatief plan voor de twee zonnevelden in de Vlowijkerpolder gepresenteerd. Het plan is 25 tot 30 hectare en is daarmee dus kleiner dan de 40 hectare waar de gemeenteraad over moet oordelen. Op dinsdag 3 maart hebben de omwonenden dit plan voorgelegd aan de raadsfracties.

door Kuun Jenniskens

De initiatiefnemers zijn: Piet en Anja Voskuilen (agrarische ondernemers camping aan de Werkhovense weg), Tonko Verhoeven (ondernemer Landgoed Landrucci Werkhovense weg), Lei Willems (bewoner Achterdijk) en Jeroen van Wijk (agrarisch ondernemer Schadewijkerweg).

Bij dit compacte zonneveld is rekening gehouden met een gepaste afstand tot het weidevogelgebied en afstand tot de camping. Ook is er meer ruimte gemaakt tussen de grond van de aanliggende agrariërs en is er (gemiddeld genomen) een dubbele afstand tot de woonhuizen aan de Achterdijk. Het veld is centraler komen te liggen in de Vlowijkerpolder. Dit alternatief maakt gebruik van het grondgebied van beide ontwikkelaars.

Jeroen van Wijk: ,,Onze belangrijkste drijfveer is om een beter plan te maken dat wel rekening houdt met de belangen van de omliggende bedrijven en bewoners. En dat daardoor ook kansrijker is om straks tot uitvoering te komen omdat het geen tijdrovende procedures bij de bestuursrechter kent.”

Vanavond tijdens de raadsvergadering zal blijken of en hoe de vier raadsfracties dit alternatief gaan wegen. Officieel staat het niet op de raadsagenda, dus fracties moeten het zelf inbrengen. Wel aan de orde zijn de Vlowijkerzonneweide van 15 hectare en Zonnepark Werkhoven van 25 hectare. Ook zonder dit alternatief beloofde het al een spannend debat te worden. De raadsvergadering van vanavond 5 maart start om 21 uur.

De afmetingen van het alternatieve plan
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie