Het plangebied gezien vanaf de ijsbaan richting Herenstraat
Het plangebied gezien vanaf de ijsbaan richting Herenstraat Kuun Jenniskens

22 woningen Weerdenburgselaan

18 februari 2020 om 07:51 Politiek

ODIJK Bouwplannen voor de hoek Weerdenburgselaan met de Herenstraat in Werkhoven bestaan al sinds 2009. Momenteel ligt een bestemmingsplanwijziging bij de gemeenteraad. Op 5 maart neemt zij een besluit over de 22 woningen die de familie Van Echtelt daar wil bouwen.

door Kuun Jenniskens

Tijdens het Open Huis vroeg Wypke Zuidweg (P21) of er wel voldoende ruimte in het plan zit voor kinderen om te spelen, en voor ouders om elkaar te ontmoeten? Verder vroeg Zuidweg over de twee toegangswegen naar zowel de Weerdenburgselaan als de Herenstraat: ,,Een woonerf heeft aan één toegangsweg voldoende, lijkt me? Dan kan daar eventueel een speeltuintje komen.”

Wethouder Spil zei tegen Zuidweg dat dit zaken zijn voor bij de Omgevingsvergunning - dan komt de inrichting van de openbare ruimte aan de orde. Verder zei Spil dat verkeerskundig ook meespeelt dat hulpdiensten de woningen goed kunnen bereiken, daar was in een zienswijze om gevraagd.

Al met al kan er niet veel meer worden veranderd. Ook kan het appartementenblok met 12 sociale huurwoningen op de hoek niet meer worden verschoven. De verkavelingsstructuur ligt al een tijdje vast.

Namens De Liberalen zei Pouw blij te zijn dat er adequaat met zienswijzen is omgegaan en dat er zaken zijn aangepast.

Ook Viskil (BB) is tevreden: ,,Het is mooi om hier de finale klap op te kunnen geven. Sinds 2009 is het hier in de raad al een paar keer voorbij gekomen.”

Dit plan gaat uit van 4 vrijstaande woningen, 6 twee-onder-een-kapwoningen en op de hoek een appartementengebouw met boven- en benedenwoningen. De woningen krijgen in totaal 44 parkeerplaatsen waarvan 28 in de openbare ruimte.

Bij deze bestemmingsplanwijziging zijn drie percelen van Van Echtelt betrokken. Het gaat niet alleen om de weide op de hoek. Op de Herenstraat 94 wordt de boerderij gesloopt om plaats te maken voor twee vrijstaande woningen. En de boerderij aan de Weerdenburgselaan krijgt officieel een bestemming die klopt bij het aannemingsbedrijf.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie