Links van de entreeweg worden drie grote villa's gebouwd
Links van de entreeweg worden drie grote villa's gebouwd Kuun Jenniskens

Raad akkoord met woningen entreeweg Burgje

16 februari 2020 om 08:20 Politiek

ODIJK De gemeenteraad is akkoord gegaan met het bestemmingsplan voor drie grote woningen langs de toegangsweg van de nieuwe woonwijk Het Burgje. Alleen het CDA stemde tegen. 

door Kuun Jenniskens

Leny Visser (CDA): ,,Wij hadden graag mee willen praten over de kaders, bijvoorbeeld over sociale woningbouw op deze plek. Andere fracties hebben die behoefte niet. Dat is teleurstellend.”

De afspraken over deze woningen zijn gemaakt omdat de gemeente grond nodig had voor de toegangsweg naar de nieuwe woonwijk. Onderdeel van de afspraken met grondeigenaar Sturkenboom was dat hij deze drie woningen mocht bouwen.

Arie Viskil (Bunniks Belang) zegt dat die afspraken nu eenmaal zijn gemaakt: ,,Dat was ‘damage control’ van de vorige coalitie. Toen zijn er geen afspraken gemaakt over sociale huur. Dat is jammer, maar daar kun je niet op terugkomen.”

Het gaat om de bouw van drie vrijstaande woningen van maximaal 11 meter hoog op eigen kavels van elk 800 vierkante meter, met elk twee parkeerplaatsen en een eigen toegangsweg. Schuttingen zijn taboe verklaard, de erfafscheidingen moeten natuurlijk worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie