Afbeelding
Kuun Jenniskens

Infoavond appartementen Rozelaar: woningzoekenden staan te trappelen

11 februari 2020 om 21:58 Politiek

ODIJK Vanavond was er in het Dorpshuis een avond over de 12 appartementen die Lekstede Wonen op de weide van de kinderboerderij gaat bouwen. De Omgevingsvisie wordt voor 1 maart ingediend en dan kan de bouw eind van het jaar van start. Veel woningzoekende staan te trappelen. Zij moeten nog wel twee jaar geduld hebben voordat het gebouw er echt staat.

door Kuun Jenniskens

Sinds de vorige informatieavond van juni 2019 is één en ander aan het gebouw veranderd. Dat heeft te maken met de wens van de gemeente om meer sociale huurwoningen te bouwen, dus meer kleine woningen. Maar ook met het verzoek van omwonenden van het woonwagenkamp om iets meer afstand te houden.

Het gebouw is aan die zijde 4,5 meter kleiner geworden en 1 meter kleiner aan de kant van de parkeerplaatsen. Het gebouw is ook nog eens 1 meter lager geworden.

Ook al is het gebouw compacter geworden, toch kunnen er nu 12 appartementen in - in het vorige plan waren dat er nog 10. Het dak is minder speels en kent nu een rechte lijn, maar daardoor is op de hoogste verdieping ruimte ontstaan voor twee extra appartementen.

Alle appartementen zijn iets kleiner uitgevallen en worden tussen de 50 en de 63 vierkante meter groot. Het worden woningen voor mensen met een kleine beurs. De huurprijs zal rond de 640 euro komen te liggen. De begane grond is bestemd voor 65 plussers, deze vier appartementen hebben een kleine tuin. De rest heeft een balkon.

De woningen krijgen ieder een eigen warmtepomp op het dak krijgt elke woning twee zonnepanelen om die pomp te draaien. Ze worden gasloos.

Vanwege zorgen over de parkeerdruk worden drie extra parkeerplaatsen gerealiseerd, namelijk 15 in plaats van de vereiste 12. De woningen krijgen een inpandige berging en er komt een gezamenlijke fietsenberging.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie