Afbeelding
Pixabay

Gemeente maakt nieuwjaarsreceptie alcoholvrij

18 december 2019 om 07:10 Politiek

ODIJK De gemeente Bunnik gaat over op een alcoholvrije nieuwjaarsreceptie. Dit idee ontstond tijdens de behandeling van het Preventie-en beleidsplan alcohol 2020. Burgemeester Ruud van Bennekom zegt dat de gemeente hiermee het goede voorbeeld wil geven.

door Kuun Jenniskens

Volgens Ruud van Bennekom zal de receptie nog steeds een feestelijk karakter hebben: ,,We serveren veel lekkere hapjes en drankjes van ondernemers uit de buurt. Daarbij zullen er ook alcoholvrije cocktails worden geschonken.”

De burgemeester legt uit dat het tijdens het Open Huis op aangeven van Leny Visser (CDA) ter sprake is geweest. ,,Ik beloofde toen er over na te denken. Vervolgens heb ik dit idee in het college afgetast, en daar viel het in goede aarde.”

Heel hip dus aan de ‘mocktails’. Leny Visser grapte al dat het een receptie gaat worden met ‘gemeentepils’. (water, red.)

Ruud van Bennekom wil de nieuwjaarsbijeenkomst levendiger maken door maatschappelijke initiatieven de kans te geven een presentatie te geven. ,,Het is nog niet helemaal rond, maar mogelijk is er een presentatie over wat er in de gemeente in 2020 rondom 75 jaar bevrijding wordt georganiseerd.”

De Nieuwjaarsbijeenkomst wordt op dinsdag 7 januari 2020 gehouden. Om 19:15 uur zijn nieuwe inwoners welkom en om 20 uur inwoners en vertegenwoordigers van bedrijven en organisaties.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie