Bussluis in de Parallelweg Bunnik
Bussluis in de Parallelweg Bunnik Broos Karelse

Vervolg: is deze bussluis wel of niet gevaarlijk voor tweewielers?

28 november 2019 om 15:59 Politiek

BUNNIK Op 20 november vroeg BunniksNieuws.nl uw mening over de nieuwe bussluis in de Parallelweg langs de A12. De gemeente is van mening dat de bussluis goed en tijdig met borden en belijning is aangegeven. Onze lezers denken daar anders over, onder andere omdat deze weg geen busbaan is.

door Kuun Jenniskens

De Parallelweg langs de A12 is vanaf de Tureluur tot aan het tunneltje bij Vechten opnieuw geasfalteerd. De weg is aangelegd voor busverkeer van en naar Fort Vechten. Maar fietsers mogen hem ook gebruiken. Om autoverkeer te weren is er een bussluis aangelegd. Daar staat een lantaarnpaal naast.

Inwoner Broos Karelse kaartte al vrij snel aan de bussluis levensgevaarlijk te vinden. Op Facebook volgden meerdere reacties. Er is eigenlijk maar één iemand die zegt dat fietsers gewoon op de verkeersborden moeten letten. Een ander maakt er een grapje van en zegt: ,,Het fietspad ligt ernaast. Waarom wil je er dan doorheen?”

GEVAARLIJK MET DONKER Maar de meesten mensen uiten hun zorgen en noemen de situatie levensgevaarlijk. Vooral in het donker. ,,In het donker zie je de borden niet. Dit is een doodeng ding.” Weer een ander stelt het zich voor: ,,Iemand op de fiets in het donker inhalen en dan hierin belanden.” En omdat het een verlaten stuk weg is, zegt een ander: ,,Als je hier valt, ziet niemand je om je te komen helpen.”

GROEPJE Wat als je gezamenlijk in een groepje fietst? Ga je dan netjes achter elkaar fietsen om in het smalle rode strookje te kunnen blijven? Weer een ander merkt op dat fietsers, juist omdat er geen auto’s zijn, breeduit naast elkaar zullen gaan fietsen.

DOOR SNEEUW ONZICHTBAAR Iemand maakt zich zorgen over een situatie met sneeuw: ,,In het buitengebied in het donker bij sneeuw zijn de smalle kanten langs de bussluis levensgevaarlijk. Bij winters weer - en gezien het strooibeleid van de gemeente - zal de bussluis ondergesneeuwd raken. Hierdoor ontstaat voor fietsers een gevaarlijke situatie. Een fietser zal nooit in rechte lijn rijden zeker bij een stevige zijwind. Het wachten is op het eerste ongeval.”

AMBULANCE Deze persoon merkt ook op dat een ambulance deze bussluis niet kan passeren. Hier haakt ook een ander op in: ,,Als er een ambulance vanuit Utrecht naar een aanwonende moet, of naar camping van van Zijl, waar 's zomers veel mensen verblijven, dan zou deze helemaal om moeten rijden om pas bij Kassing de Parallelweg op te kunnen.”
GEEN BUSBAAN Meerdere mensen concluderen dat een bussluis bedoeld is voor het weren van auto's op busbanen. Deze weg is geen busbaan, maar zelfs onderdeel van de fietsroute Odijk- Kamerik op RouteYou.

BunniksNieuws.nl gaat deze reacties voorleggen aan de gemeente Bunnik. Wordt vervolgd!

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie