Daniél Hofman uit Houten heeft een unieke verzameling James Bond artikelen
Daniél Hofman uit Houten heeft een unieke verzameling James Bond artikelen Lia van der Heijden

Bijzondere verzameling : James Bond

17 november 2019 om 14:06 Overig

(HOUTEN) De 18 jarige Daniël Hofman is groot fan van James Bond. Op zijn kamer is een fantastische verzameling te vinden : de ruimte is volledig behangen met posters van bekende James Bond films en ieder vrij plekje wordt ingenomen door films, boeken, tijdschriften en allerlei attributen van zijn idool acteur Roger Moore.

door Lia van der Heijden

Daniël is sinds 2014 een groot fan van James Bond. Naast Bond heeft hij nog andere verzamelingen bijv. Studio 100, Doctor Who en Bassie en Adriaan, daar is hij mee opgegroeid. James Bond is echter van een andere categorie : Daniël vertelt : " Bond heeft mijn leven veranderd, mijn verzameling heeft mij door moeilijke momenten in mijn leven geholpen, het heeft mij volwassener en zelfstandiger gemaakt". Op zijn kamer is dan ook ieder leeg plekje benut, van elke James Bond film hangt wel een poster en alle acteurs die Bond gespeeld hebben zijn vertegenwoordigd. Voor Daniël staat Roger Moore echter bovenaan de lijst. Deze acteur is een echte gentleman, wie kent niet zijn uitspraak: " I would like a martini shaken, not stirred ", Roger heeft veel humor. De beste James bond films zijn volgens Daniël de films uit de jaren 70 en 80. De latere films zijn minder van kwaliteit vindt Daniel, voor hem is de persoon Roger Moore zo belangrijk dat hij zelfs zijn kledingstijl is gaan volgen. De afgelopen twee jaar is hij steeds meer pakken gaan dragen. Hij heeft speciale pakken die bij bepaalde films horen. In zijn strakke pak met bijpassend pochet en lakschoenen lijkt Daniel veel ouder dan zijn 18 jaar en oogt hij eveneens als een echte 'gentleman'. Gevraagd naar het belangrijkste item in zijn verzameling vertelt Daniël : " Mijn James Bond encyclopedie waarin alle bondvrouwen en voertuigen compleet zijn geeft heel veel informatie over de films " In de collectie bevindt zich ook een colaflesje wat hij van de broer van zijn opa kreeg en wat uitgereikt werd bij de film Skyfall in 2012, daarnaast staat een Heineken blikje wat het James Bond logo draagt en hoort bij de première van de film Spectre. De meeste mensen die tot de JB fans behoren, zijn mannen van 40 en 50, maar de levensstijl uit de films spreekt Daniel zo aan dat hij op jonge leeftijd de acteur Roger Moore is gaan volgen en hij is nu van ieder detail op de hoogte. De muziek uit de film ' Live and Let die', van Paul Mcartney vindt hij ook fantastisch en zijn favoriete auto is de Citroën uit de film ' For your eyes only '.  Op Facebook is er een platform van de fanclub van JB waarin alles vermeld wordt over nieuwe ontwikkelingen die plaatsvinden. Daarnaast is er de "Comic Con" beurs in Utrecht waar alles te koop is wat met strips en films te maken heeft. Wat is jouw favoriete film? Na enige tijd nadenken zegt Daniél :" For your eyes only uit 1981, hierin speelt Roger Moore op zijn best".

Is er een leven naast agent 007 ?

Tot enkele jaren geleden wilde Daniel nog acteur worden, maar dan liefst filmacteur in Londen. Daarvoor is hij nu nog wat te jong, hij volgt een MBO opleiding verkoop, liep stage bij verschillende winkels en hoopt binnenkort zijn laatste jaar af te ronden.

Heb je ook een interessante hobby of bijzondere verzameling en wil je daarover vertellen in de krant Mail dan naar bunniksnieuws@bdu.nl

Daniël Hofman met zijn unieke James Bond verzameling
Daniël Hofman uit Houten heeft een unieke verzameling: James Bond
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie