Andries Tunru in actie voor een enthousiast publiek
Andries Tunru in actie voor een enthousiast publiek Andries Tunru

Heel ’t Wapen van Odijk lacht bij Tunrus Tuintour

Podiumkunsten

ODIJK Vrijdagmiddag 26 juni, een zonovergoten terras, gevulde karaffen water, een enthousiast publiek in coronaproof theateropstelling en spetterend, muzikaal vermaak door cabaretier Andries Tunru. Wat een humor, zelfspot, improvisatie (op rijm), energie, maar ook interactie en verrassend ontroerende liedjes. In één woord: verbluffend goed! Een beter begin van het weekend konden de toehoorders zich niet wensen.

Andries trok vanaf november vorig jaar volle zalen met zijn eerste theatertournee door Nederland, maar corona maakte daar abrupt een einde aan. Dikke pech voor Andries maar gelukkig voor de gasten van ’t Wapen van Odijk die dankzij Tunrus Tuintour een kleinschalig, intiem optreden konden bijwonen.

Slimme grappen, goede verhalen en scherpe improvisaties is wat Andries typeert. Bij het grote publiek is hij bekend van zijn columns op Radio 1, van het tv-programma Hufterproef of van dat ene Dumpert-filmpje. Andries studeerde af aan de Koningstheateracademie en won de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival, de publieksprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival én de persoonlijkheidsprijs van Cameretten.

Zo’n spetterend optreden smaakt naar meer. En er gaat meer komen. De volgende activiteit staat gepland voor het weekend van zaterdag 12 en zondag 13 september. Vanwege alle coronamaatregelen heeft Comité Bunnik besloten de Open Monumentendagen voor de gemeente Bunnik niet door te laten gaan. Echter, dankzij een aanstekelijk enthousiasme hebben Tierelethee, Het Witte Kerkje en ’t Wapen van Odijk de handen ineen geslagen en alsnog besloten om op die dagen een interessant en aangepast programma aan te bieden. 

Andries Tunru
advertentie
advertentie