Afbeelding
Shutterstock

Hoe krijg je meer bezoekers op je website

Partnercontent

Als je een onderneming hebt, is het natuurlijk erg belangrijk dat je klanten hebt. Anno 2022 is het heel belangrijk als onderneming om online vindbaar te zijn. Dit betekent dat je sowieso een website nodig hebt, maar niet iedere ondernemer heeft dit. Het maken van een website is essentieel voor het krijgen van meer klanten. Dit komt doordat de meeste consumenten eerst op het internet kijken, voordat ze een product kopen. Alleen ben je er nog niet helemaal als je een website hebt, deze moet namelijk ook vindbaar zijn. Het vindbaar maken van een website is ingewikkeld en dit is iets waar de meeste ondernemers weinig ervaring of kennis over hebben.

Dit heeft namelijk veel te maken met online marketing en de meeste ondernemers schakelen hiervoor een online marketingbureau in. Een online marketingbureau kan voor jouw zoekmachine optimalisatie uitvoeren, maar natuurlijk ook linkbuilding. Beide activiteiten kunnen ervoor zorgen dat jouw website hoger komt in de zoekmachine van Google. Ben jij benieuwd hoe? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Zoekmachine optimalisatie

Wat is zoekmachine optimalisatie? Zoekmachine optimalisatie wordt in andere termen ook wel SEO genoemd en is heel belangrijk voor jouw onderneming. Een marketing bureau kan dit voor je uitvoeren en dit is ook het beste wat je kunt doen. Je hebt namelijk veel ervaring nodig om alle 200 factoren van SEO toe te passen op je website. Doe je dit verkeerd? Vervelend, maar dan is de kans groot dat je website juist slechter gevonden wordt door de consument. Een marketing bureau weet precies hoe ze jouw website kunnen optimaliseren met content en codes. Dit moet ervoor zorgen dat je website meer autoriteit krijgt en dit betekent dat je zult stijgen in de zoekresultaten van Google. Alleen is dit niet de enige manier en wordt er vaak ook gebruik gemaakt van linkbuilding. Wil jij weten wat dit is? Klik dan snel hieronder voor meer informatie.

Linkbuilding

Linkbuilding is onderdeel van zoekmachine optimalisatie, maar wel een van de belangrijkste onderdelen. Dit is ook vaak de reden waarom ondernemers marketing uitbesteden aan een online marketing bureau. Voor linkbuilding heb je namelijk veel ervaring nodig, maar natuurlijk ook veel kennis. Daarnaast heeft een online marketing bureau ook een groot linkprofiel en wordt dit ingezet voor jouw onderneming. Daarnaast schrijven ze ook blogs van ongeveer 400 woorden, waarin het linkje komt te staan. Deze kan dan op een blog website geplaatst worden, zodat jouw website belangrijker wordt in de ogen van Google. Het linkje dat in de tekst staat noemen we een backlink en deze verwijst altijd naar jouw onderneming. Soms staan er ook extra links in, zodat de link meer waarde krijgt, ideaal toch?

advertentie
advertentie