Afbeelding
Foto Shutterstock

Financieel overzicht creëren; zo doe je dat!

Partnercontent

De tijden dat er altijd wel genoeg geld binnenkwam én er genoeg geld aan het einde van de maand overbleef lijken een beetje voorbij. Met een hoge inflatie en stijgende prijzen, maar zonder significant hogere inkomsten wordt het steeds spannender en wellicht wat krapper aan het einde van de maand. Dit geldt niet alleen voor particulieren, ook ondernemers hebben hier last van. Het treft de hele economie. Het is voor werkgevers dan ook niet zomaar mogelijk alle lonen omhoog te gooien. Daarom is het raadzaam voor iedereen, van CEO tot particulier, om financieel overzicht te creëren. Wanneer je dit doet, heb je inzicht in je uitgaven en inkomsten en zie je het aankomen wanneer het fout dreigt te gaan. Hoe je dit overzicht creëert? Onze tips!

De juiste tools

Om inzicht te creëren hoef je niet meteen een duurbetaalde professional zoals een boekhouder of accountant in te huren. Je kunt dit ook doen aan de hand van de juiste online tools. Wanneer jij je boekhouding online goed bijhoudt in een boekhouding programma dat gebruiksvriendelijk is, dan is zo’n professional vaak een beetje overbodig. Van groot tot klein, voor iedereen is er een goed boekhoudprogramma te vinden. Vergelijk de verschillende varianten online goed en kijk wat de mogelijkheden en kosten zijn. Deze kunnen onderling zeer verschillen. Maar dit is wel de basis voor een gezonde financiële huishouding. Kies bijvoorbeeld voor een programma met een bijbehorende app. Dan heb jij altijd en overal inzicht in jouw financiële administratie. 

Kasboekje

Of je het nu een kasboekje of huishoudboekje noemt, houd een tijdje bij hoeveel je daadwerkelijk uitgeeft aan verschillende kostenposten. In bijna alle gevallen zijn mensen verbaasd over de eigen uitgaven. Dat ene broodje hier en die koffie daar tellen aan het einde van de maand toch behoorlijk op. 

Geen zin om constant met een schriftje rond te lopen? Kijk dan eens naar de reguliere app van je bank. Deze apps hebben tegenwoordig vaak al een mogelijkheid om je uitgaven in diverse posten onder de verdelen. Hier krijg jij automatisch een (vaak confronterend!) overzicht van je uitgavenpatroon. Dit kan zowel voor zakelijk- als privé rekeningen.

Kortom, of het nu om je privé- of zakelijke financiële huishouding gaat: overzicht is de basis om een gezonde situatie te hebben en te houden. Dit hoef je niet helemaal zelf te doen, hier zijn tegenwoordig gewoon eenvoudige oplossingen voor!

advertentie
advertentie