Afbeelding
Foto Grote Broer

Creatieve activiteiten op de basisschool

Partnercontent

Elke keer opnieuw weer een nieuwe creatieve activiteit verzinnen voor je leerlingen? Dat valt nog lang niet altijd mee. Juist omdat er zó ontzettend veel mogelijk is als het gaat om het organiseren van Activiteiten op school, zie je als leerkracht al snel door de bomen het bos niet meer. Bovendien ben je ook beperkt in je mogelijkheden: je hebt als school nou eenmaal niet voor alle activiteiten de juiste vaardigheden en de benodigde materialen in huis. En dat is zonde. Want er zijn zo ontzettend veel creatieve, leerzame en verrijkende ervaringen die je je leerlingen mee kunt geven.

De vloer op met theater en dans

Tijdens theater- en dansworkshop moeten kinderen meteen van hun stoel af komen. Want waar ze tijdens de les meestal stil moeten zitten, moet je voor theater en dans juist in beweging komen.

Handen uit de mouwen met beeldende kunst

Is er iets leuker dan na een paar uur lang geconcentreerd werken een kunstwerk vasthouden dat je helemaal zelf gemaakt hebt en trots mee naar huis kunt nemen? Dat is de kern van beeldende kunst.

Samen muziek maken

Om te beginnen kan iedereen zingen. Maar ook om een instrument te bespelen, hoef je niet eerst jaren te oefenen. Verschillende slaginstrumenten zijn bijvoorbeeld supergeschikt om in één workshop samen een indrukwekkend muziekstuk in te studeren.

Aan de slag met digitale media

Weinig volwassenen zien digitale media als een vorm van kunst. En dat is een gemis! Want een workshop vloggen, podcast maken of TikTok-dansen leert kinderen om kritisch te kijken naar de platformen waar zij dag in dag uit mee in aanraking komen. En ze worden uitgedaagd om niet alleen te consumeren, maar ook te creëren.

Het snijvlak van kunst en techniek

Kunst en techniek twee verschillende dingen? Nee hoor! Denk alleen al aan VR-films. Maar je kunt bijvoorbeeld ook stroomcircuits gebruiken in een kunstwerk of een zelfontworpen object zo programmeren dat het reageert op beweging.

Jarenlange ervaring

Bij Grote Broer organiseren we al sinds 2001 workshops in alle kunstvormen die je je maar kunt bedenken. Hiervoor werken we samen met een breed netwerk aan kunstenaars en onderwijsprofessionals door heel Nederland. Ook in de regio Bunnik! En omdat wij heel goed begrijpen dat iedere school anders is, zijn onze workshops altijd maatwerk. Omdat een workshop natuurlijk het meeste waard is als de inhoud helemaal aansluit bij jullie leerlingen én jullie lesprogramma. Wil je weten wat er allemaal mogelijk is? Neem dan vooral contact met ons op.

advertentie
advertentie