Afbeelding
Foto: Pexels

De mooiste verlichtingsarmaturentrends van 2021

20 juli 2021 om 12:18 Partnercontent

Trending verlichtingsarmaturen 2021 zijn een van de meest essentiële aspecten voor het ontwerpen van woondecoraties. Je kunt je woonomgeving namelijk sterk beïnvloeden met behulp van de plaatsing van verlichting en armaturen. Binnenverlichting kan enkele wijzigingen ondergaan, afhankelijk van bepaalde kamers. Zo is de lavalamp bijvoorbeeld weer helemaal terug van weggeweest, wat je mooi kunt plaatsen in een slaapkamer. Uiteraard zijn er nog veel meer verlichtingsarmaturentrends gaande op het moment. In dit artikel kun je daar een paar van de mooiste voorbeelden van vinden. 

Kroonluchters

Woonkamerverlichtingsarmaturen worden elk jaar vernieuwd, maar de tijdloze schoonheid van kroonluchterstijl blijft de altijd onderdeel van alle plafondlamptrends 2021. Over het algemeen worden ze in het midden van het plafond bevestigd als de belangrijkste bron van verlichting en kunst voor de kamer. Bekijk alle verlichting voor aan het plafond en kies daarom dus voor een kroonluchter, wat met name aangeraden wordt in je woonkamer. De flexibele vormen van kroonluchters vullen de leefruimte aan en de kaarslampen zorgen voor een veelzijdige verlichting die schaduwen dempt en de hoge punten van de kamer benadrukt.

Vintage

Voor een moderne woning die een eenvoudige levensstijl promoot, moet er zeker gekozen worden voor vintage verlichting. Bekijk hier alle opties die je op dit gebied hebt. Hoewel verlichtingsvernieuwing geen radiale interferentie is, is het in feite een zeer effectief ontwerp dat een prominente lift in de huiselijke sfeer belooft. Lampen in vintage-stijl zorgen voor de retro-verlichtingstrend van 2021 met de nostalgische designarmaturen. Bovendien zullen deze kegelvormige bollen van je huis een perfecte plek maken om in te wonen als je van vintage stijl houdt. Hierdoor kun je ze gebruiken in de woonkamer of in de keuken.

Geometrie

Steeds meer ontwerpers kiezen voor sculpturale verlichtingsarmaturen als opvallende centrale ruimtespots. De gemeenschappelijke voorliefde voor sculpturale verlichtingsarmaturen ontgroeit, met een grote focus op geometrische armaturen. Probeer de innovatieve ontwerpen met vloerlampen in geometrische tinten, mix en match voor een felgekleurde geometrische tafellamp met illustratieve tinten. Als wijziging kun je bovendien kiezen voor herhaling van toppings met rechte lijnen waardoor de ruimte hoger en ruimer lijkt. 

Natuurlijk

Door natuurlijke elementen in je interieur te betrekken, kunnen jij en je huis nauw verbonden zijn met de natuur. Dus als je het leuk vindt om de natuur in je woonomgeving te integreren, kun je het voorrecht nemen om materialen voor thuisverlichting van natuurlijke oorsprong te gebruiken. Natuurlijk materiaal voor trends in interieurverlichting 2021 kan stro, hout, riet of kurk zijn. Deze materialen zullen je zeker helpen om je moeiteloos thuis te voelen. Geweven lampen zijn een inventieve manier om een meisjesslaapkamer te verlichten.

Minimaal

Een minimale inrichting van een huis is een echte uitdaging, aangezien de frisse toets van minimalistische verlichtingsarmaturen groots en luchtig aanvoelt. Het gebruik van een onveranderlijk ontwerp zal dus je subtiele smaak benadrukken. De minimale woonstijl gaat bovendien over frisheid, efficiënte styling en eeuwige allure. Deze stijlinspiratie is een prima idee voor eetkamerverlichting, maar kan ook perfect passen bij bijna elke kamer van je huis. Natuurlijk moet je dit dan wel goed verwerken met behulp van lampen in het interieur van je woning.

Ring

Een van de meest magnifieke plafondverlichtingsarmaturen 2021 zijn ringverlichtingsarmaturen die een uitstekende manier zijn om een sierlijk tintje aan je woonkamer of eetkamer toe te voegen. Het symmetrische ontwerp van cirkelvormige ringverlichtingsarmaturen kan gemakkelijk worden gecombineerd met elke ontwerpstijl. Bovendien pronken ze ook met eeuwigdurende ontwerpelementen die ervoor zorgen dat ze lang in stijl blijven. Ringlichten zie je immers steeds meer terug in woningen, ook omdat ze gebruikt kunnen worden voor het maken van perfecte foto’s. Daarnaast staan ze ook simpelweg erg mooi in een interieur. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie