Afbeelding
Luxe zomervakantie in Frankrijk

Dromen van een luxe zomervakantie in Frankrijk

7 december 2020 om 14:11 Partnercontent

Frankrijk is al jarenlang de populairste bestemming voor vakantievierende Nederlanders. Daarbij trokken we van oudsher massaal naar de camping, waar de nacht werd doorgebracht in tenten en caravans. Voor veel mensen is dit het ultieme vakantiegenot, om zich voor even weer één te voelen met de natuur. Anderen zijn op zoek naar wat meer luxe op vakantie. Gelukkig heeft Frankrijk meer te bieden dan de klassiek camping. Zo zien ook vakantiehuizen en AirBnB-woningen een flinke toename in populariteit. Omdat het juist in deze koude periode heerlijk is om te dagdromen over een warme vakantie in Frankrijk, zetten we alvast wat inspiratie voor je op een rijtje.

Vakantie vieren met het comfort van thuis

Het afgelopen jaar is wat vakanties betreft natuurlijk sowieso anders geweest dan we gewend waren. Veel mensen hebben ervoor gekozen dit jaar in eigen land te blijven of er helemaal niet op uit te gaan. Des te meer reden om jezelf in de komende zomer te trakteren op “even écht weg”. Wat denk je bijvoorbeeld van een vakantiehuis met privé zwembad in Frankrijk? Daar kun je in alle privacy genieten van je eigen luxueuze vakantiewoning en wanneer je maar wilt baantjes trekken of ronddobberen in je eigen zwembad.

Dit soort vakantiehuizen zie je steeds vaker, maar ook zonder privézwembad is het op een vakantiepark in Frankrijk goed toeven. De huisjes op deze parken zijn doorgaans van alle gemakken voorzien. Natuurlijk beschik je over een moderne keuken en modern sanitair, maar in de meeste gevallen heb je ook een eigen tuin of terras om de dag af te sluiten met een goed glas wijn. Kies je voor een vakantiewoning met een barbecue en ligstoelen, dan hoef je eigenlijk je vakantiewoning niet meer te verlaten voor een heerlijk ontspannen vakantie. Tegelijkertijd is het natuurlijk de perfecte uitvalsbasis om de omgeving te verkennen.

Voor elk wat wils: van actief tot het ultieme ontspannen

Op de Franse vakantieparken zijn doorgaans alle gemakken te vinden om je gedurende je vakantie prima te vermaken, ook zonder privé zwembad. Van tennisbanen tot een speeltuin voor de kinderen en van jeu de boules tot georganiseerde activiteiten: de parken doen meestal hun uiterste best om het hun gasten naar de zin te maken.

Gaat het toch kriebelen om iets van de omgeving te ontdekken, dan heeft elke regio in Frankrijk wel iets unieks te bieden. Van de westkust waar je geniet van de verkoeling van de Golf van Biskaje tot de jetset en jaloersmakende rijkdom aan de zuidkust. Van het natuurschoon in de Dordogne regio tot de adembenemende kusten en rijke historie van Normandië. En dan hebben we het nog niet eens over alle pittoreske, middeleeuwse en ronduit schitterende dorpen en stadjes die Frankrijk rijk is.

Kortom: Frankrijk is allang niet meer enkel het land van met een tent en gammele klaptafel op de camping en badminton ter vermaak. Als vakantieland heeft Frankrijk voor elk wat wils. Hoe breng jij jouw volgende vakantie in Frankrijk door?

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie