Afbeelding
Werken in de zorg

Eigenschappen die je moet hebben als je in de zorg werkt

13 juni 2020 om 06:00 Partnercontent

Wil je in de zorg gaan werken in de toekomst? Misschien ben je nog wel aan het twijfelen of het wel bij je past. Of wil je eerst nog wat meer informatie lezen over werken in de zorg. Je moet een aantal eigenschappen hebben om in de zorg te kunnen werken. Het is niet voor iedereen weggelegd namelijk! Maar als je er wel het type voor bent, dan kun je er eindeloos veel energie uithalen.

Empathie tonen

Dit staat met stip op één. Je moet een groot empathisch vermogen hebben om in de zorg te werken. Je moet zorg willen dragen voor andere mensen, laten zien dat je er voor ze bent en een luisterend oor bent.

Samenwerking

In de zorg wordt er enorm veel samengewerkt. Misschien wel meer dan bij de gemiddelde kantoorbaan. Je moet goed kunnen samenwerken met je collega’s zodat je met het team klaarstaat voor de patiënten.

Flexibel zijn

In de zorg maak je de meest vreemde uren. Je werkt vaak in shifts en het zal best weleens voorkomen dat je avonddiensten draait (ligt natuurlijk wel aan je baan en het bedrijf waarvoor je werkt). Je kunt er wel vanuit gaan dat je een onregelmatig rooster hebt. Je wisselt je collega’s de ene dag ’s avonds af om vervolgens een nachtdienst te draaien en de week erna zijn de rollen omgedraaid.

Stress

Stress is in bijna elke branche wel te vinden, maar de zorg heeft dit vooral! Je moet echt goed tegen stressvolle situaties kunnen. Het kan best zijn dat je in je carrière vervelende situaties mee gaat maken. Situaties waar je je best doet om de ander te helpen en waarbij je op dat moment een goede beslissing moet maken. Tegen stress kunnen is een absolute must in de zorg.

Niet persoonlijk nemen

Dit kan ook een uitdaging zijn, dingen en gebeurtenissen niet te dichtbij laten komen. Misschien ben je erg gehecht geraakt aan een patiënt en verliest hij of zij het leven.. Dat is enorm naar, maar je moet proberen voor jezelf niet te dicht bij de mensen te komen. Dus wel empathie tonen en er zijn voor patiënten, maar niet te veel hechten om jezelf te beschermen.

Wil je alvast kijken welke banen er zijn in de zorg? Dan kun je eens kijken bij een uitzendbureau in de zorg. Helemaal ideaal als je op dit moment op zoek bent naar een uitdagende functie in de zorg!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie