Afbeelding
Besparen

Besparen op je maandelijkse lasten: 5 tips

19 maart 2020 om 17:08 Partnercontent

Geld besparen; dat willen we allemaal wel. En niet alleen op de kleine uitgaven, maar het liefste ook op de maandelijkse vaste lasten. De dure rekeningen zoals het onderhoud van je auto, het gebruik van gas, water en elektriciteit en maandelijkse verzekeringen nemen een flinke hap uit het budget. Gelukkig kun je juist op deze kosten flink wat besparen. Hoe je dat doet? Met deze handige tips!

1. Kijk jaarlijks naar je energie contracten
Ga ieder jaar even zitten om alle contracten met leveranciers onder de loep te nemen. Je energie vergelijken kun je makkelijk online doen, en kan je in het beste geval al snel een besparing van tientallen euro's per maand opleveren. Het is namelijk je gas water licht contract dat vaak het meeste van je budget vraagt. Loopt je contract dit jaar af? Neem dan de tijd om te kijken wat andere aanbieders voor contracten en pakketten aanbieden. De kans is groot dat je ergens anders goedkoper uit bent of een mooi welkomstgeschenk (of een mooie korting) kunt krijgen!

2. Sluit af in pakketten
Heb je al je verzekeringen bij verschillende aanbieders afgesloten? Dan kan het zomaar eens zijn dat je flink wat kunt besparen wanneer je alle verzekeringen bij dezelfde aanbieder afsluit. Veel verzekeraars bieden een pakketkorting aan wanneer je meerdere verzekeringen bij hen onderbrengt. Hetzelfde geldt natuurlijk voor zaken als je internet en telefonie. Hoe meer je bij dezelfde aanbieder af kunt sluiten, hoe groter je kans op een mooie korting.

3. Onderhandel waar mogelijk
Een telefoontje om even te onderhandelen over je contract en mogelijke nieuwe tarieven kost je weinig tijd, en kan je zomaar een mooie besparing opleveren. Veel aanbieders van bijvoorbeeld gas water licht willen hun klanten niet kwijt. Bel jij ze dus op met de mededeling dat jij wilt kijken of je ergens anders goedkoper uit bent, dan zou het zomaar eens kunnen zijn dat ze je een mooie korting aanbieden.

4. Verminder je verbruik
Een andere makkelijke manier om wat op de vaste lasten te besparen (zonder te hoeven onderhandelen) is door je verbruik lekker laag te houden. Er zijn verschillende manieren om dit te doen die je helemaal geen grote investeringen hoeven te kosten. Denk bijvoorbeeld aan het overstappen op de zuinige LED verlichting, het isoleren van je woning of zelfs het installeren van zonnepanelen.

5. Zeg af waar je kan
En dan zijn er nog de vaste lasten waar je maandelijks best wat budget aan kwijt bent zonder dat je ze gebruikt. Dat oude abonnement van de sportschool bijvoorbeeld, of dat tijdschrift dat je eigenlijk nooit leest. Kijk even goed waar je maandelijks voor betaald en zeg af waar mogelijk!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie