Afbeelding
Foto: Getty Images

Hoe vind je werk als zzp’er in de zorg?

7 februari 2024 om 13:26 Partnercontent

Steeds meer mensen kiezen ervoor om als zzp’er aan de slag te gaan in de zorg. Dit brengt namelijk bepaalde voordelen met zich mee. Maar hoewel het vaak voordeliger is om als zzp’er werkzaam te zijn in de zorg, kan het wel lastig zijn om aan nieuwe opdrachten te komen. Daarom geven we je in dit artikel een aantal tips om nieuwe opdrachten binnen te halen.

Klop aan bij oude werkgevers
De eerste tip die we willen geven, is om bij een oude werkgever aan te kloppen. Als je al eerder in de zorg hebt gewerkt in loondienst en nu hebt gekozen om zzp zorg te verlenen, dan zou je bij een oude werkgever kunnen vragen of die wellicht een opdracht voor je heeft. Als je altijd goed werk hebt geleverd en die oude werkgever kan de hulp goed gebruiken, dan is er een grote kans dat je op deze manier een nieuwe opdracht kunt binnenslepen. Niet geschoten is altijd mis, dus het kan geen kwaad om het gewoon eens te vragen.

Vraag rond in je netwerk
Een andere manier om aan meer opdrachten te komen, is door rond te vragen in je netwerk. Als je al eerder werkzaam bent geweest in de zorg, dan heb je een netwerk vol met mensen uit de zorg. Misschien zitten er zelfs wel een paar zzp’ers tussen. Vraag gewoon eens rond of iemand weet of er ergens handen tekort zijn, of vraag aan andere zzp’ers hoe zij aan hun opdrachten gekomen zijn. Je weet nooit wat eruit komt en ook hier geldt weer: niet geschoten is altijd mis.

Meld je aan bij een freelancer platform
Op internet zijn er een aantal websites te vinden waar freelancers en opdrachtgevers bij elkaar gebracht worden. Ook in de zorg worden dit soort platforms door veel opdrachtgevers gebruikt om zzp’ers te vinden. Het kan dus de moeite waard zijn om je bij zo’n platform aan te melden en te reageren op berichten geplaatst door opdrachtgevers. Soms moet je wel betalen om lid te zijn van zo’n platform, maar als je er een nieuwe opdracht uithaalt, dan is het de investering vaak meer dan waard.

Meld je aan bij een detacheringsbureau
Er zijn ook zzp in de zorg die ervoor kiezen om zich aan te melden bij een detacheringsbureau. Als je je aanmeldt bij zo’n bureau, dan gaan zij voor je op zoek naar een opdrachtgever. Ondertussen betalen ze je wel gewoon salaris. Hebben ze iets gevonden, dan mag je op gesprek komen. Als er een match is, dan kun je aan de slag voor de opdrachtgever. Als je op vakantie gaat of als je ziek bent, dan betaalt het bureau je salaris gewoon door.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie