Kom een gratis zak compost afhalen.
Kom een gratis zak compost afhalen. Gemeente Bunnik

Landelijke Compostactie gemeente Bunnik: gratis ophalen, zelf scheppen

16 maart 2023 om 09:45 Overig

BUNNIK De gemeente Bunnik en Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) organiseren op zaterdag 25 maart een compostactie op de landelijke Compostdag 2023. Deze actie vindt plaats op het recyclingstation aan de Rumpsterweg 4 tussen 9.30 en 16.00 uur.  Wethouder Hilde de Groot komt die dag om circa 09.45 uur de eerste bewoner helpen, door een paar scheppen compost mee te scheppen. Op vertoon van hun legitimatie kunnen inwoners van gemeente Bunnik gratis compost komen scheppen, zolang de voorraad strekt.

Beloning voor scheiden GFT

Met deze actie beloont en bedankt de gemeente haar inwoners dat zij hun Groente-, Fruit- en Tuinafval (GFT) scheiden. Zij krijgen hun ingezamelde GFT nu terug in de vorm van compost. Maar liefst 80% van het GFT wordt verwerkt tot compost en biogas. GFT tot compost verwerken, is goedkoper dan verbranden en dus beter voor het milieu. De verwerking tot compost en biogas zorgt ook voor minder luchtvervuiling en het bespaart kostbare grondstoffen.

Natuurlijke bodemverbeteraar

Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar en perfect voor gebruik in de tuin. Compost stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Ook reguleert het de waterhuishouding en zorgt het voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten. Door het gebruik van compost helpen inwoners dus mee in de strijd tegen de opwarming van de aarde.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie