Afbeelding

Eerste Greenwheels deelauto in Bunnik

12 april 2021 om 16:53 Verkeer en vervoer

BUNNIK In samenwerking met de gemeente is de eerste Greenwheels auto op het Stationsplein in Bunnik geplaatst. De bekende rode auto’s zijn specifiek bedoeld voor mensen die af en toe een auto nodig hebben en duurzaam willen reizen. Een versnelde groei is volgens Greenwheels noodzakelijk om te voldoen aan de stijgende vraag naar deelvervoer in Bunnik. Het bedrijf werkt daarom hard aan een opmars, ook buiten de grote steden. Directeur Andrew Berkhout: ,,Onze belofte is een deelauto voor iedereen. Dus kijken we ook buiten de grote steden waar behoefte is aan deelauto’s.”

Met het plaatsen van de deelauto’s zet de gemeente verdere stappen naar een duurzamer mobiliteitsbeleid. Greenwheels is blij met de vlucht in vraag naar deelvervoer, omdat deelauto’s een positieve bijdrage leveren aan de leefbaarheid in steden. De impact op steden is bewijsbaar aanzienlijk.

Ongeveer 24 gebruikers delen samen één Greenwheels auto en zorgen per geplaatste deelauto zo voor gemiddeld elf auto’s minder op straat, zo blijkt uit onderzoek van Goudappel Coffeng. Deelauto-gebruikers rijden bovendien gemiddeld bijna tweeduizend kilometer minder per jaar, omdat ze beter nadenken over mobiliteit wanneer ze op pad gaan.

De nieuwe auto staat op het Stationsplein in Bunnik. Er is gekozen voor het plaatsen van een nieuwe compacte stadsauto van het type Volkswagen up. De Greenwheels-auto staat op een vaste parkeerplaats en is, net zoals de andere ruim 2.050 deelauto’s verspreid over Nederland, te lokaliseren met behulp van de Greenwheels app. Een deelauto betaal je alleen bij gebruik. Iedereen met een rijbewijs kan zich aanmelden via de website of via de app. De deelauto kan worden geopend via de app of met een OV-Chipkaart.

In Bunnik zijn al 15 jaar deelauto’s te vinden, inmiddels via Snappcar MyWheels en WeDriveSolar. In de landelijke monitor stond Bunnik al in de top 10, kijkend naar het aantal deelauto’s per inwoner.

UITBREIDEN Greenwheels plaatste in 2020 de tweeduizendste deelauto in Nederland en dat in het jaar dat het bedrijf ook het 25-jarig jubileum vierde. Maar Greenwheels is nog lang niet uitgegroeid. In de beginjaren groeide het bedrijf vooral hard in de grote steden, waar deelvervoer al vele jaren bijdraagt aan mobiliteitsvraagstukken. Maar ook daarbuiten wil Greenwheels steden leefbaarder maken door te zorgen dat er minder auto’s op straat staan. Andrew Berkhout, directeur Greenwheels, is dan ook blij met deze stap: “Als grondlegger van autodelen in Nederland helpen we gemeenten van Nederland de steden leefbaarder te maken en willen we onze belofte ‘een auto voor iedereen’ waarmaken. Dit doen we door uit te breiden naar nieuwe gebieden en door Nederlanders nog meer te stimuleren mee te doen aan de deelcultuur. Onze ambities zijn groot en we denken daarom graag mee met de gemeente Bunnik mee over de steden van de toekomst.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie