Een gemaaide berm, in Bunnik zullen we dit minder gaan zien, als het aan de gemeenteraad ligt.
Een gemaaide berm, in Bunnik zullen we dit minder gaan zien, als het aan de gemeenteraad ligt. Gerwin van Luttikhuizen

Bunnik gaat nog minder maaien

12 juni 2020 om 16:00 Overig

ODIJK Op verzoek van de gemeenteraad gaat er minder gemaaid worden in de hele gemeente Bunnik. Het doel hiervan is het vergroten van de biodiversiteit. Donderdagavond diende P21 een motie hiertoe in, die door een meerderheid werd aangenomen.

door Agnes Corbeij

Fractievoorzitter Inge Verhoef diende de motie in. ,,Door minder te maaien, bijvoorbeeld aan de raden van de dorpen, kunnen we de biodiversiteit vergroten. Het is niet duurder en het geeft insecten zoals de wilde bij meer kans." Verhoef benoemde hierbij dat een goede communicatie met de inwoners noodzakelijk is. 

Wethouder Ali Dekker stelde dat wat Verhoef voorstelde eigenlijk al het beleid is van de gemeente. ,,Waar het mogelijk is, extensiveren we het maaibeleid al. Ik kan zeker toezeggen dat ik ga kijken of er meer plekken zijn waar een dergelijke aanpak mogelijk is." Dekker gaf ook aan, dat de gemeente de Biga gevraagd heeft te stoppen met maaien sinds de droogte, waardoor het gras minder groeit op het moment. 

Cor Kool van het CDA ondersteunde de motie. ,,Deze motie leidt tot versterking van de natuur en steunt de doelen uit het klimaatakkoord. Volgens sommige deskundigen kan het zelfs toekomstige pandemieën voorkomen."   

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie