Afbeelding
ovv Portaal

Motivatiegesprekken voor flexwoningen Singelpark Odijk

17 april 2024 om 10:30 Overig Tips van de redactie

ODIJK Deze week hebben kandidaten gesprekken om in aanmerking te komen voor een appartement in het Singelpark in OdijkHier komen 48 flexwoningen. ,,Er zijn 24 appartementen geadverteerd, waarop ruim vijfhonderd mensen hebben gereageerd. Inwoners uit Bunnik, Odijk en Werkhoven hebben voorrang, laat communicatieadviseur Esther Visser van woningcorporatie Portaal weten.

,,Het Singelpark is een bijzonder woonproject. Hier wonen reguliere huurders samen met huurders die dringend om woonruimte zitten verlegen. Denk aan spoedzoekers (bij scheiding), bewoners die dakloos zijn geweest en statushouders. Voor het Singelpark zoeken we gemotiveerde bewoners die een goede buur willen zijn. Daarom gaat de selectie van huurders niet alleen op basis van de positie bij Woningnet en wettelijke eisen zoals inkomen en huishoudgrootte, maar kijken we ook of de kandidaat past bij het woonconcept. We voeren motivatiegesprekken en organiseren een informatiebijeenkomst”, aldus Visser.

Gisteren en vandaag ook nog komen de kandidaten die gereageerd hebben en bovenaan de wachtlijst staan hun motivatie toelichten voor de 3-kamer appartementen en de studio’s. ,,Er zijn twaalf appartementen beschikbaar en twaalf studio’s. De kandidaten stellen we allemaal dezelfde vragen. Zo kijken we wie het beste in dit complex past.”

SAMEN KOKEN

Visser: ,,Wonen in het Singelpark betekent dat men naar elkaar omkijkt. Men kiest hier bewust voor. De bewoners vinden het leuk om betrokken te zijn bij de buren. Men groet elkaar, maakt een praatje en steekt graag de handen uit de mouwen. Men helpt elkaar bijvoorbeeld met klussen, gaat samen koken of een filmpje kijken. Zo zorgen de bewoners er met elkaar voor dat iedereen zich thuis voelt.”

OPLEVERING EIND JUNI 

De gemeenteraad van Bunnik heeft afgelopen zomer ingestemd met het voorstel om 48 flexwoningen te plaatsen op het grasveld voor hun eigen gemeentehuis in Odijk. Het gebouw van drie woonlagen bestaat uit 12 studio’s, 12 eenkamerwoningen en 24 driekamerwoningen. Van deze woningen worden er 24 met voorrang toegewezen aan lokaal woningzoekenden. De andere 24 woningen worden toegewezen aan spoedzoekers (bij scheiding), bewoners die dakloos zijn geweest en statushouders. ,,We verwachten de woningen eind juni op te kunnen leveren aan de nieuwe bewoners. De flexwoningen blijven hier 15 jaar staan.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie