Afbeelding
column

Raadspraat: Fietsen en Wonen

2 februari 2023 om 13:00 Opinie Raadspraat

Donderdagavond was de eerste raadsvergadering van dit kalenderjaar. En we beginnen gelijk goed met 2 super interessante debatpunten, waar we als P21 natuurlijk hard mee aan het werk mee zijn gegaan. Het fietspad bunnik-usp en de doelgroepenverordening. Het fietspad is een onderwerp wat al heel lang loopt en de emoties hoog bij oplopen dus ik zal daar niet in mijn eerste raadspraat mijn vingers aan branden, maar de doelgroepenverordening is een van de redenen waarvoor ik in de politiek ben gegaan.

Zoals de meeste mensen zullen weten is er al een tijdje een wooncrisis. Deze crisis zorgt ervoor dat jonge gezinnen en starters geen woning kunnen kopen omdat de woningmarkt zo ontzettend oververhit is. En deze doelgroepenverordening zorgt ervoor dat juist deze groepen wel een kans krijgen in Bunnik.

De doelgroepenverordening bepaalt namelijk wie er in aanmerking komt voor nieuwbouwwoningen en hoe lang nieuwbouwwoningen in dezelfde prijscategorie blijven. Nu hoeven politieagenten, leraren en verpleegkundigen niet met mensen die boven de 90.000 euro per jaar verdienen te concurreren voor een woning. Door de 10 jaar instandhoudingstermijn zorgen we er ook voor dat deze woningen voor nog 10 jaar betaalbaar zullen blijven. Met de motie van het CDA om na 2 jaar te controleren hoe de doelgroepenverordening werkt weten we ook zeker dat er geen onverwachte effecten zullen zijn.

De timing is natuurlijk ook geweldig omdat binnenkort het masterplan voor de kersenweide in de raad komt waarin we 1200 woningen zullen gaan bouwen. Kortom een geweldige maatregel waarin we een landelijk probleem, lokaal een beetje kunnen oplossen. Er zijn natuurlijk nog veel meer goede ideeën die de Bunnikse woningmarkt zou kunnen helpen, maar die komen pas later dit jaar aan bod in de ‘visie op wonen’.

Casper de Kok,
Fractie assistent P21

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie