Afbeelding

Raadspraat: Visualisatie Kersenweide

31 januari 2024 om 10:00 Opinie Raadspraat

D66 Bunnik streeft naar passende en comfortabele woningen voor iedereen, evenals drie vitale, prachtige, groene dorpen. Hoewel Bunnik een uitgebreid aanbod aan eengezinswoningen heeft, is er een aanzienlijk tekort aan betaalbare woningen. We beogen daarom de bouw van meer betaalbare woningen in Bunnik, met speciale aandacht voor jongeren en ouderen die momenteel vastlopen op de woningmarkt. En dit kunnen we realiseren in de nieuw te bouwen wijk ‘Kersenweide’.

De gemeenteraad heeft uitvoerig gediscussieerd over de bouw van de Kersenweide in Odijk. Het opstellen van een plan voor 1.200 woningen, waarvan 70% enigszins betaalbaar, was een uitdaging. Afgelopen december heeft onze huidige D66-wethouder Onno James de samenwerkingsovereenkomst met marktpartijen ondertekend. Zodra het bestemmingsplan definitief is, kan de bouw van 1.200 woningen op een gebied van 60 hectare ten westen van Odijk van start gaan.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage tot 1 februari. D66 heeft het belang van betrokkenheid van de raad en bewoners steeds benadrukt. Het projectteam en raadsleden hebben samen met bewoners constructief gewerkt aan de plannen. Op 29 januari was er nog een inloopspreekuur voor inwoners.

Het bestemmingsplan telt 120 pagina’s, daarom zet ik even voor u mijn ‘VR bril’ op en maak een voorstelling hoe deze wijk er uit gaat zien.  Ik ga een rondje Kersenweide fietsen. Ik fiets via de ongelijke kruising ter hoogte van de Vork richting de Kersenweide. Bij de entree zie ik een eerste mooi gebouw met zorgappartementen, het gebouw telt vier woonlagen.  Daarna zie ik de nieuwe school. De school heeft een groene speeltuin en biedt een variatie aan mogelijkheden voor opvang van kinderen. Ik fiets verder over het vrij liggende fietspad langs de dorpsboerderij en zie een lint van verschillende soorten Kersenbomen. In het centrum van de wijk staan rijwoningen met veranderende indelingen, parkeerhofjes en geveltuintjes. De omgeving biedt veel groen met verwijzingen naar een ver romeins verleden. Ik kom langs de Vlowijkerwetering die stroomt ook langs het Burgje. Ik zie overal zonnepanelen en ook een paar houten huizen. Ik zie fietsbordjes richting NS stations en fiets verder. Aan de buitenrand van de  wijk zie ik vrijstaande woningen met omhaagde tuinen.

Wij maken werk van jouw toekomst. Wil je meer weten of betrokken zijn bij D66 Bunnik, meld je nu aan via info@d66bunnik.nl.

Inge Suijker,
Fractieassistent D66 Bunnik 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie