Afbeelding

‘Burgerschap in groep 1-2 op basisschool Beurthonk’

23 september 2023 om 10:15 Onderwijs

BUNNIK Het was vrijdagochtend en we liepen met de hele klas hand in hand naar Het Witte Kerkje. Wauw, wat is die kerk toch mooi wit tegen de blauwe lucht en kijk; dominee Bertie staat ons al op te wachten! We liepen stilletjes naar binnen en ik zag al gelijk een kring met stoelen voor in de kerk. Op een tafel in het midden stond een ‘mini-kerk’, maar die leek helemaal niet op Het Witte Kerkje. Is dat dan een andere kerk? 

Een lieve mevrouw van de kerk ging het ons uitleggen; de kerk was heel vroeger veel groter! En door een grote storm was die grote kerk kapot gewaaid en was er maar een klein stukje blijven staan. Maar daar zat toen ineens geen muur meer in… Met Duplo bouwde ik met nog twee klasgenootjes gauw een muur er voor. Zo, nu klopte het weer. Wat een verhaal! 

Dominee Bertie ging toen vertellen over alles wat we in de kerk konden zien. Het orgel helemaal bovenin vond ik wel heel hoog. We mochten zelf kaarsen aansteken en we mochten ook allemaal even op de preekstoel. Wel op een kruk hoor, anders kon niemand mij zien! 

Toen iedereen geweest was, gingen we nog een paar liedjes zingen in de kring. Wat klonk dat mooi in de kerk, het galmde gewoon. 

Toen was het alweer tijd om naar school terug te gaan. Eenmaal buiten keken we nog eens naar de schaapjes in de wei. Daar stond dus vroeger die grote kerk… 

Een hele ervaring rijker liepen de kleuters van juf Monique weer terug naar basisschool Beurthonk. Wat een belevenis kan Burgerschap zijn.

Monique Ribbers

Leerkracht Beurthonk groep 1-2

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie