Veel ouders zijn geïnteresseerd in de nieuwe vrijeschool.
Veel ouders zijn geïnteresseerd in de nieuwe vrijeschool. Vrijeschool Bunnik

De aanmeldingen voor de nieuwe vrijeschool komen binnen

14 november 2022 om 11:21 Onderwijs

BUNNIK Het kan de inwoners van Bunnik niet ontgaan zijn: er is een initiatiefgroep van enthousiaste ouders bezig met het opstarten van een vrijeschool in Bunnik. De initiatiefgroep heeft de samenwerking gezocht met Wereldkidz, die al twee scholen in de gemeente Bunnik heeft én een aantal jaar geleden in Amerongen een openbare vrijeschool is gestart.

De initiatiefgroep vertelt: ,,De verwachting is na de zomer te starten met een kleuterklas en afhankelijk van het aantal aanmeldingen ook een (combinatie)klas voor oudere kinderen. Onze school zal formeel starten als aparte stroom van de Anne Frank school. Het idee is dat we na een aantal jaar een zelfstandige school worden met een eigen gebouw, op een mooie groene buitenlocatie in Bunnik.” 

De aanmeldingen komen momenteel binnen, zowel voor de kleuterklas als voor de hogere klassen. De initiatiefgroep spreekt ook veel ouders die geïnteresseerd zijn, maar het spannend vinden of twijfelen. Logisch, want het is natuurlijk best een stap om je kind aan te melden (ook al is het geheel vrijblijvend!) voor een school die nog niet bestaat. Zeker als er, bij oudere kinderen, geen directe reden is om over te stappen. Voor het initiatief is het ontzettend belangrijk nu al te weten wie er mogelijk geïnteresseerd zijn. Zo krijgen we samen duidelijk met welke klassen gestart gaat worden. Om een goed beeld te krijgen van de nieuwe school, organiseert de initiatiefgroep op vrijdag 18 november tussen 9.00 en 11.00 uur een kijkochtend op vrijeschool Wereldkidz het Sterrenbos. Het Sterrenbos vormt de blauwdruk van de te starten school in Bunnik. Tijdens deze ochtend kunnen ouders en kinderen rondkijken in de klassen. Suzanne Keijzer, schoolleider van Het Sterrenbos en een initiatiefouder zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

Op zondag 27 november tussen 14.30 en 16.30 organiseert de initiatiefgroep een adventsviering bij tuinderij Amelis’hof met muziek, verhaal, vuur en lekkers. Ouders en kinderen zijn van harte uitgenodigd om mee te vieren en kennis te maken met de initiatiefgroep en elkaar.

Voor beide momenten kun je je aanmelden via vrijeschoolbunnik@gmail.com

Op de website www.vrijeschoolbunnik.nl vind je meer informatie over het vrijeschoolonderwijs, de vrijeschool die in Bunnik en over het proces van aanmelden.

Heb je de informatieavond gemist, maar wil je wel graag meer weten over vrijeschoolonderwijs en de toekomstplannen van onze school? Laat het de initiatiefgroep weten. Bij voldoende animo wordt er een nieuwe informatiebijeenkomst georganiseerd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie