Afbeelding

Vrijeschool start naar verwachting volgend schooljaar in Bunnik

14 oktober 2022 om 14:00 Onderwijs

BUNNIK Een vrijeschool in Bunnik; het ziet ernaar uit dat die er in schooljaar 2023-2024 gaat komen. De locatie is er, de plannen liggen klaar en de belangstelling is groot.

Dat bleek allemaal tijdens de informatieavond op dinsdagavond 4 oktober. Tijdens deze avond hoorden geïnteresseerde ouders meer over de plannen voor een vrijeschool in Bunnik. Die start naar verwachting volgend schooljaar, onder de vlag van openbare scholenstichting Wereldkidz, in het gebouw van de Anne Frankschool.

GROOT DRAAGVLAK Met hoeveel klassen de nieuwe school van start gaat hangt af van het aantal definitieve aanmeldingen. Aanmelden kan door te mailen naar vrijeschoolbunnik@gmail.com. Voor de kerstvakantie moet hier meer duidelijkheid over zijn. Als het aan clusterdirecteur van Wereldkidz Gaby de Jongh ligt, gaat de school er hoe dan ook komen. ,,Het draagvlak in de regio is groot. Daarmee heeft een vrijeschool in Bunnik alle kans van slagen. Bovendien zijn we vijf jaar geleden begonnen met Het Sterrenbos, een vrijeschool in Amerongen. De lesprogramma’s liggen klaar, we weten hoe het moet; dit gaat gewoon lukken.”

ANDERE KIJK Ook Suzanne Keijzer, vrijeschoolleider in Amerongen, is enthousiast over de plannen. ‘Deze vorm van onderwijs gun je ieder kind.’ De vrijeschool in Bunnik gaat veel lijken op de school in Amerongen. Suzanne: ,,Het woord ‘vrije’ staat bij ons voor vrijheid voor de school en de leerkrachten voor de inrichting van het onderwijs. Net als andere scholen hebben wij toetsen en moeten we voldoen aan alle einddoelen. Dit doen we alleen vanuit een andere kijk op kinderen.”

MEEKIJKOCHTEND Op woensdag 2 november is er tussen 9.00 en 11.00 uur een meekijkochtend op Het Sterrenbos in Amerongen. Geïnteresseerde ouders en kindjes kunnen dan meekijken in alle klassen en vragen stellen aan Suzanne. Aanmelden voor de meekijkochtend kan door te mailen naar vrijeschoolbunnik@gmail.com.

Volg @vrijescholbunnik op Instagram voor meer informatie of mail naar vrijeschoolbunnik@gmail.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie