De bouw aan de Rozelaar in Odijk is nu echt gestart
De bouw aan de Rozelaar in Odijk is nu echt gestart Agnes Corbeij

Bouw twaalf appartementen aan de Rozelaar in Odijk nu echt van start

28 mei 2021 om 09:19 Nieuwbouw

ODIJK Deze week is de bouw van de twaalf sociale huurappartementen aan de Rozelaar eindelijk van start gegaan. Er werd een inrit gemaakt voor bouwverkeer vanaf de Singel, om te voorkomen dat er bouwverkeer over de Zeisterweg gaat, waar veel fietsverkeer overheen komt. 

Het stuk grond naast de kinderboerderij Dier en Wij is afgezet, er is een bouwkeet geplaatst en een dixie. Eerst wordt begonnen met het grondwerk en het heien van de funderingspalen. Vervolgens wordt de fundering gelegd en komt de opbouw. De appartementen worden gebouwd in opdracht van Lekstede Wonen, de woningbouwcorporatie die de afgelopen jaren het meest actief is wat betreft bouwen in de gemeente Bunnik. Vorige week verscheen een Premium artikel over de plannen en obstakels van de drie corporaties in onze regio, Lekstede, Viveste en Portaal.  


De bouw aan de Rozelaar in Odijk is nu echt gestart - Agnes Corbeij

De bouw van de appartementen kennen een lang voortraject. Voor het eerst werd gesproken over nieuwbouw op het geitenweitje van de kinderboerderij in 2014.  In 2018 was er nog vrij veel verzet vanuit de buurt. Aan de andere kant kwamen vorig jaar ook veel woningzoekenden af op de informatieavond. De kinderboerderij werd gecompenseerd. Ze kregen aan de andere kant van het fietspad door Dalenoord een weitje voor de geiten en kregen geld om te investeren


De bouw aan de Rozelaar in Odijk is nu echt gestart - Agnes Corbeij

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie