Afbeelding
Archief BDU

Wethouder Heijmerink had zoveel belangstelling voor sociale huur Rhijnhaeghe ook niet verwacht

2 februari 2021 om 17:58 Nieuwbouw

BUNNIK Dat in Bunnik weinig sociale huurwoningen staan werd duidelijk toen LekstedeWonen, die 27 sociale huurappartementen bouwt in het plan Rhijnhaeghe, maandag liet weten dat 1284 mensen belangstelling hebben getoond voor één van deze 27 woningen. Dit is echt ongekend hoog. BunniksNieuws.nl informeerde bij wethouder Paul Heijmerink (P21) van Volkshuisvesting of zijn wenkbrauwen bij dit hoge aantal woningzoekenden niet gingen fronsen.

door Kuun Jenniskens

 ,,Het college had wel verwacht dat er grote belangstelling zou zijn voor de sociale huurwoningen”, aldus Heijmerink. ,,Op de Stationsweg met 15 appartementen waren destijds 300 belangstellenden. Op basis daarvan verwachtten we circa 550 belangstellenden voor Rhijnhaeghe. De belangstelling van 1300 mensen is inderdaad ver boven deze verwachting.”

Uit reacties op Facebook op deze berichtgeving, valt op te merken dat veel inwoners vinden dat er werk aan de winkel is. Bunnik weet wat het te doen heeft, en dat is vooral veel sociale huur bouwen - is een veelgehoorde mening. BunniksNieuws.nl vroeg daarom aan de wethouder of er nieuw beleid komt? Of het verplichte percentage sociale huurwoningen van 30 procent, wordt opgehoogd naar bijvoorbeeld 40 procent per bouwproject? Wethouder Heijmerink: ,,Het is duidelijk dat er veel te weinig sociale woningen zijn. Dat is mede het gevolg van landelijk beleid waarbij coöperaties gedwongen zijn belasting te betalen over de ontvangen huur. In Bunnik is in de woonvisie bepaald dat in elk project 30 procent van de woningen sociale huurwoningen moeten zijn. Dit ophogen naar bijvoorbeeld 40 procent is onderdeel van het politieke debat in de gemeenteraad. Vooralsnog zijn er geen initiatieven, maar als de Woonvisie wordt geactualiseerd zou de 30 procent opgehoogd kunnen worden als daar een meerderheid voor is.” 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie