Afbeelding
Lekstede wonen

Inloopavond nieuwbouw Rozelaar Odijk

4 februari 2020 om 15:47 Nieuwbouw

ODIJK De plannen voor de bouw van 12 sociale huurappartementen aan de Rozelaar zijn afgelopen maanden aangepast. De vragen en opmerkingen van omwonenden en betrokken zijn zoveel mogelijk verwerkt in deze plannen. Tijdens een inloopavond op dinsdag 11 februari vertelt Lekstede Wonen graag meer over het aangepaste ontwerp, de plattegronden en het vervolgtraject.
Tussen 19.00 en 21.00 uur kan men binnenlopen in het Dorpshuis Odijk.

De plannen in het kort: op de locatie tussen de Zeisterweg, Rozelaar en Korenbloem in Odijk wil Lekstede wonen een kleinschalig gebouw van 12 appartementen realiseren. Voor deze locatie is een woonbestemming met bouwmogelijkheden aanwezig. Hiervoor is het plan De Rozelaar gemaakt. Lekstede wonen geeft met dit plan ook invulling aan de grote vraag naar kleinere en sociale huurwoningen in de gemeente Bunnik.

De gemeente Bunnik heeft in overleg met kinderboerderij Dier en Wij een alternatieve locatie gevonden voor een deel van de dierenweide. Eind 2019 is het nieuwe terrein aan het Pad door Dalenoord in gebruik genomen door Dier en Wij. Het vrijgekomen terrein ligt momenteel braak en is bouwrijp.

Voortraject en aangepast ontwerp

In december 2018 zijn de eerste plannen voor het verplaatsen van de dierenweide en de bouw van appartementen gepresenteerd in het gemeentehuis. De input van die avond zijn door de gemeente en Lekstede wonen meegenomen in de verdere uitwerking. Vervolgens heeft Lekstede wonen het schetsontwerp toegelicht tijdens een inloopbijeenkomst (juni 2019). De vragen en opmerkingen van de omwonenden en betrokkenen zijn in overleg met de gemeente en architect zoveel mogelijk verwerkt tot een aangepast ontwerp. In vergelijking met juni 2019 is het aantal parkeerplaatsen verhoogd van 12 naar 15 stuks, het gebouw is smaller gemaakt (verkleind) en de dakopbouw is aangepast.

Vervolgtraject

Tijdens de inloopavond laat Lekstede Wonen het aangepaste ontwerp en de plattegronden van de appartementen en het parkeerterrein zien. Het kan dan ook meer vertellen over de planning en voor wie de twee- en driekamerappartementen gebouwd worden. Het aangepaste ontwerp vormt voor Lekstede wonen de basis voor het aanvragen van een omgevingsvergunning bij de gemeente Bunnik.

Kijk voor meer informatie over Lekstede wonen en de (nieuwbouw)projecten op www.lekstedewonen.nl of vraag het tijdens de inloopavond.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie