De gekapte bomen pal voor het kinderdagverblijf en boerderij Het Burgje
De gekapte bomen pal voor het kinderdagverblijf en boerderij Het Burgje Een omwonende

Buurt in Odijk ontzet door plotseling verdwenen oude bomen

2 oktober 2023 om 08:47 Natuur en milieu Tips van de redactie

https://pubblestorage.blob.core.windows.net/96897487/content/2023/10/1cd48d49-0103-43ca-9850-18dbb9ae2062_thumb1024.jpg

ODIJK Zonder enige aankondiging werden vorige week woensdag twee oude lindebomen gekapt op het terrein van het kinderdagverblijf Mama Mia in de nieuwbouwwijk Het Burgje in Odijk. De eigenaar besloot hiertoe omdat er klachten waren gekomen over te krappe parkeerplekken. Het is maar de vraag of dit de oplossing is.

door Agnes Corbeij

Woensdagochtend was er een hoorzitting bij de rechtbank over deze zaak. De eigenaar concludeerde uit die bijeenkomst dat hij snel meer ruimte moest maken voor parkeren, zo vertelt hij Bunniks Nieuws. Er komen echter geen parkeerplaatsen bij. De eigenaar: ,,Het worden er niet meer, maar ze worden iets groter. Dat is waar de buurt om vroeg.”


Woensdag werden grote bomen plotseling weggehaald bij het nieuwe kinderdagverblijf in Het Burgje in Odijk - Een omwonende

Dit lijkt een vreemde interpretatie, omdat veel mensen in de buurt juist erg zijn geschrokken, omdat er zonder dat zij er iets van wisten ineens grote bomen verdwenen. Deze stonden bij de entree van het kinderdagverblijf en de monumentale boerderij Het Burgje. Ook personeel van het kinderdagverblijf werd verrast en is enorm geschrokken. Dat kap van deze bomen gevoelig zou liggen bij de buurt, was algemeen bekend, aangezien er ook veel bezwaar was tegen de bouw van het kinderdagverblijf. 

De eigenaar stond in zijn recht, zo leert navraag bij de gemeente. ,,Voor het kappen van een boom heeft de eigenaar een omgevingsvergunning nodig als de boom op de lijst met waardevolle bomen staat. De twee bomen staan niet op deze lijst en daarvoor is dus geen vergunning nodig.” 

Voor het informeren van de buurt vooraf bestaat geen verplichting. De woordvoerder van de gemeente: ,,Het informeren van de omgeving en/of de huurder is een keuze van de eigenaar, maar zou wel handig zijn.” De gemeente onderneemt geen actie in deze zaak. 


Woensdag werden grote bomen plotseling weggehaald bij het nieuwe kinderdagverblijf in Het Burgje in Odijk - Een omwonende

Woensdag werden grote bomen plotseling weggehaald bij het nieuwe kinderdagverblijf in Het Burgje in Odijk
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie