Ivar, Madeleine, Medde, Ivar en Thije, de kinderen van Jeroen van Wijk en een van hun vriendinnen, maken zich ook zorgen en willen mee protesteren.
Ivar, Madeleine, Medde, Ivar en Thije, de kinderen van Jeroen van Wijk en een van hun vriendinnen, maken zich ook zorgen en willen mee protesteren. Jeroen van Wijk

Ook boerenprotest bij de scholen in Odijk

22 juni 2022 om 09:30 Natuur en milieu

ODIJK Veehouder en LTO-bestuurder Jeroen van Wijk parkeerde vanmorgen zijn tractor op het grasveld naast de drie scholen in Odijk, om aandacht te vragen voor de het omstreden stikstofbeleid. Het spandoek, gemaakt door zijn 12-jarige dochter Medde, trok veel aandacht. ‘Als we alle boeren uit ons land wegbonjouren, zitten we straks naar een leeg bord te loeren’. 

door Agnes Corbeij

Jeroen van Wijk: ,,Ik heb opgeroepen om vooral lokaal actie te voeren en niet alleen in Stroe. Zo komt het dichter bij de mensen en kun je persoonlijk uitleg geven over wat er nu aan de hand is.” Zoals gehoopt, leverde de actie inderdaad discussie op bij ouders onderling op het schoolplein. Van Wijk rijdt later vandaag, met de auto, met zijn kinderen naar Stroe om deel te nemen aan het landelijke protest tegen de stikstofmaatregelen. ,,De kinderen wilden zo graag mee dat ze zelf op school hebben gevraagd of ze vrij konden krijgen.”

Een uitgebreid interview met Van Wijk over wat er nu precies aan de hand is en wat de gevolgen zijn in onze regio, volgt later deze week.

Een Odijker kwam Jeroen koffie brengen in een bijzondere beker. 'Die mag je houden'.
Jeroen van Wijk parkeerde zijn tractor naast de scholen in Odijk.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie