Afbeelding
Google Streetview

Ruimere openingstijden essentiële winkels tijdens feestdagen

23 maart 2021 om 08:08 Winkels

ODIJK Om de drukte in de essentiële winkels te spreiden heeft de gemeente Bunnik winkeliers van dergelijke winkels eerder al de mogelijkheid geboden om de winkeltijden te verruimen. Deze verruiming wordt voorlopig tot 1 augustus verlengd. Dit houdt in dat winkels ook op zondagen en tijdens feestdagen - dus met Pasen en Pinksteren - open mogen zijn.

Op zondagen tussen 06:00 uur en 12:00 uur mogen essentiële winkels in de gemeente Bunnik zonder melding de deuren openen - normaal gesproken geldt er een meldingsplicht. Op 1e Paasdag en 1e Pinksterdag kunnen winkeliers van de essentiële winkels tussen 6:00 uur en 22:00 uur de deuren openen.

Uitzondering zijn Goede Vrijdag (2 april) na 19 uur en op 4 mei na 19 uur, dan moeten ook de essentiële winkels gesloten blijven. De Verordening Winkeltijden 2013 blijft voor deze beide momenten van toepassing.

Deze verruiming van de openingstijden van essentiële winkels hanteert de gemeente om onderlinge contacten tot een minimum te beperken - en hopelijk zo de verdere verspreiding van corona te voorkomen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie