Een voorbeeld van een wolfwereld raster, dit is niet in Odijk
Een voorbeeld van een wolfwereld raster, dit is niet in Odijk Provincie Utrecht

Wolf gesignaleerd tussen Odijk en Houten

31 januari 2024 om 11:38 Natuur en milieu Tips van de redactie

ODIJK Twee bewoners van de Achterdijk in Odijk hebben dinsdag een wolf gezien in hun eigen weiland. De wolf heeft schapen opgejaagd, maar ze niet te pakken gekregen. Het zou kunnen dat de wolf zich ophoudt in het Raaphofsebos. Eigenaar Staatsbosbeheer kreeg eerder nog geen meldingen.

door Agnes Krijnen

Van Soest woont aan de Achterdijk en heeft vier schapen bij zijn huis staan. ,,Ze gaan hier nooit weg, ze worden hier gevoerd. Maar ik werd gebeld door mijn buurman, die me vertelde dat mijn schapen ervandoor waren. Ze stonden helemaal voorbij nieuwbouwwijk Het Burgje, dat is ruim een kilometer verderop.” De schapen waren niet gewond. ,,Een had wat losse plukken wol hangen.” Het is niet zeker dat dit door de wolf is veroorzaakt.   

Toen buurman Vernooij de schapen ging lokken met een emmer biks, schoot ineens een wolf voor hem langs. Vernooij: ,,Hij schoot tussen mij en Rardy door. We hebben hem allebei goed kunnen zien. Hij vloog zo het hek in en ging er toen overheen.” Van Soest: ,,Hij leek behoorlijk in paniek. Hij is de Achterdijk overgestoken. Ik heb hem daarna niet meer gezien. Het leek een vrij jong beest.”

RAAPHOFSEBOS

Waar de wolf vandaan kwam, weet niemand. Van Soest: ,,Er werd gesloot in opdracht van het waterschap. Daarom stond het hek open, ik denk dat hij daardoor gekomen is, vanuit het Raaphofsebos. Dat is een ideale omgeving voor een wolf, daar komt geen mens.” Van Soest deed melding bij de politie, die zei het serieus op te pakken. Ook wil Van Soest graag schapenhouders waarschuwen uit te kijken voor de wolf. 

Nog niet eerder werden wolven gemeld in dit gebied. Wel in Driebergen en een aantal weken geleden in Maarsbergen. De provincie besloot eerder wolfwerende maatregelen te subsidiëren. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie