Concert en lezing: Liederspiel & Liefdesspel

10 januari 2020 om 13:18 Muziek

BUNNIK In Bunnik vindt zondag 19 januari bijzonder concert plaats van een op piano begeleid vocaal solistenkwartet. Het KrommeRijnConcert in de Oude Dorpskerk begint om 15.00 uur en wordt voorafgegaan door een een lezing in de Witte Huisjes achter de kerk.

De jonge en gedreven musici duiken voor dit programma zowel in romantisch liedrepertoire als in beroemde operawerken over de liefde. Voor de pauze hoort men de Zigeunerlieder van Brahms, die worden uitgevoerd zoals de componist het oorspronkelijk bedoeld had; in een intieme sfeer met solobezetting. In het Spanisches Liederspiel, een verzameling van liederen, duetten en kwartetten van Schumann, weten ondanks alles de sopraan en de tenor elkaar te vinden in het prachtige duet 'In der Nacht'. Na de pauze wordt dit liefdesspel voortgezet aan de hand van opera duetten van o.a. Mozart en Verdi. 

De volgende musici verzorgen dit optreden: Elvire Beekhuizen - sopraan, Rosina Fabius - mezzosopraan, Leon van Liere - tenor, Berend Eijkhout - bariton, Daan Boertien - piano.

Zoals gewoonlijk houdt muziekhistorica Alice van Rossem een lezing in de Witte Huisjes achter de kerk van 13.45 – 14.45 uur; aldaar tevens reservering voor in de kerk. Entreeprijs: €20 p.p. Jongeren tot 18 jaar en studenten hebben vrije toegang. Voor meer informatie zie www.krommerijnconcerten.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie