Aleksandra Swigut
Aleksandra Swigut Bruno Fidrych Plasterstudio

Ode aan Chopin in Pop-up Museum

15 oktober 2019 om 07:30 Activiteiten

BUNNIK Vrijdag 18 oktober vindt het allereerste concert in Pop-up Museum Oud Amelisweerd plaats. Het is de aftrap van de concertenreeks in samenwerking met Museum Geelvinck. Een uit Museum Geelvinck afkomstige, vroeg 19e eeuwse fortepiano (Tischner, St. Petersburg, 1825), wordt regelmatig bespeeld in solo- of kamermuziekbezetting. Op vrijdag 18 oktober van 19.30 tot 21.00 uur bijt Aleksandra Swigut de spits af met een Chopin-in-memoriam concert.

Het eerste concert op Oud Amelisweerd zal in het teken staan van Chopin, wiens sterfdag op 17 oktober 1849 was. De componist wordt geëerd met een Chopin-in-memoriam concert. Aleksandra Swigut – prijswinnares van het 1ste Internationale Chopin Concours 2018 in Warschau op historische piano's – zal het concert geven. Swigut zal Chopin (1810-1894) plaatsen naast tijdgenoot en zielsverwant Robert Schumann (1773-1826). In landhuizen, buitenplaatsen en kastelen is altijd gemusiceerd.

Zonder enige twijfel hebben bewoners van Oud Amelisweerd in vroeger tijden zelf en samen muziek gemaakt, of de gasten van de familie getrakteerd op muziek. Deze lange traditie wordt nieuw leven ingeblazen met de concertreeks. In de Vogeltjeskamer, behangen met zeldzaam 18e eeuws Chinese behangsels, kunnen bezoekers genieten van een uniek concert.

Prijs is 18 euro per persoon; met museumkaart 15 euro. Tickets via Geelvinck Museum, resterende tickets op de dag zelf aan de kassa beschikbaar. Door wegwerkzaamheden is de route naar het museum anders. Voetgangers en fietsers kunnen van het gebruikelijke (fiets)pad gebruik maken. De parkeerplaats Oud Amelisweerd is met de auto uitsluitend vanuit Utrecht bereikbaar via de N411 (Koningsweg en Koningslaan).

Meer informatie via www.popupmoa.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie