Meesterschoenmaker John Elbertse is overleden
Meesterschoenmaker John Elbertse is overleden Geerke Vermeulen
In Memoriam

John Elbertse, schoenmaker van Bunnik en Geerke’s grote liefde, is overleden

21 september 2023 om 14:52 Mensen Tips van de redactie

BUNNIK Na een lange periode van ziekte is John Elbertse uit Bunnik, bekend als schoenmaker van Bunnik, afgelopen dinsdag overleden op 59-jarige leeftijd. John had de dodelijke zenuw-spierziekte ALS en werd jarenlang heel liefdevol verzorgd door zijn vrouw Geerke Vermeulen, ook een bekende Bunnikse.

door Agnes Corbeij 

John Elberste openden op 14 mei 1993 zijn schoenmakerij op Dorpsstraat 42a in Bunnik, het huidige eetgedeelte van de cafetaria. Vanaf 1999 deed hij dit samen met Geerke. In 2004 verschoof de zaak een deurtje, naar nummer 44. De onderneming werd daar snel uitgebreid. De schoenmakerij was zeer professioneel en veel Bunnikers kwamen er ook om sleutels te dupliceren, hun kleding te laten stomen en naaifournituren te kopen. 

SPECIALITEIT

Het echtpaar woonde achter de winkel, waar hun vier kinderen opgroeiden. Het achterliggende bakkershuisje werd omgebouwd tot Bed & Breakfast. Een van John zijn specialiteiten was het herstellen van langzolen van luxe heren schoenen. Hij zette hierover video’s op internet. Vanuit het hele land stuurden mensen schoenen naar John op, ter reparatie. 


Drukte in de schoenmakerij Dorpsstraat 42a - Geerke Vermeulen

John was zeer trouw aan zijn zaak en aan zijn klanten. Hij sloeg nooit een dag over. Maar het meeste hield hij van zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen. De diagnose ALS was een enorme klap. In 2019 sloten John en Geerke noodgedwongen de zaak. John miste de sociale contacten aan de toonbank. Hij en Geerke genoten van de kleine dingen; even samen in de zon zitten of een stukje rijden in de auto.

GROTE LIEFDE

Klagen deed John nooit, ook niet over zijn leven met ALS. Geerke: ,,Altijd dacht hij als man en vader mee om ons te helpen in het leven.” Geerke wilde er honderd procent voor John zijn en dat lukte. Ze bouwde de winkel om tot fotostudio, waar ze haar werk kon doen. Daardoor kon ze altijd naar John, als dat nodig was. ,,Johnny is mijn grote liefde.” John is thuis overleden, zoals hij graag wilde.

Iedereen die dat wil, kan op maandagavond 25 september van 19:30 tot 20:30 afscheid komen nemen van John Elbertse in de Landgoederij in Bunnik tijdens een informeel samenzijn. Geerke waardeert alle lieve berichten. Iedereen een hand geven is onmogelijk, maar ieders komst wordt gewaardeerd. Even zwaaien of een blik is al fijn.


25 jaar De Leest Bunnik 14 mei 2018 - Geerke Vermeulen

25 jaar De Leest Bunnik 14 mei 2018
Luxe heren schoenen herstellen met lederen langzolen
Drukte in de schoenmakerij Dorpsstraat 42a
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie