Geerke Vermeulen en John Elbertse
Geerke Vermeulen en John Elbertse Agnes Corbeij

De Leest Bunnik nu definitief dicht

24 augustus 2021 om 09:37 Mensen

BUNNIK Schoenmakerij en sleutelservice De Leest in Bunnik heeft definitief de deuren gesloten. Sinds half januari was de winkel fysiek al grotendeels gesloten, maar stond de webshop nog fier overeind. Vorige week maakten John Elbertse en Geerke Vermeulen op Facebook bekend dat de winkel helemaal sluit. 

John heeft ALS en stopte daardoor in 2019 met zijn werk als meesterschoenmaker. In de winkel richtte het echtpaar zich sindsdien op de overige werkzaamheden, zoals de verkoop van veters, sleutels en allerhande andere producten. De winkel was open op woensdag en zaterdag. Ook was er de goedlopende webshop en werkt Geerke al jaren als fotograaf. De vroegere schoenmakerij werd omgebouwd tot fotostudio.  

Corona maakte het nog lastiger, wegens de toch al kwetsbare gezondheid van John. In maart 2021 vertelden zij in deze krant over de fysieke sluiting. John: ,,Het is heel dubbel. Aan de ene kant hebben we geen klanten om ons heen en geen inkomen. Aan de andere kant genieten we wel heel erg van de tijd die we samen door kunnen brengen.” Want daar richt het echtpaar zich nu voornamelijk op, elkaar. Geerke: ,,We kunnen heel erg genieten van samen in de tuin zitten of een stukje rijden over de snelweg.”

Geerke zal haar fotostudio de komende tijd langzaamaan uitbreiden naar de winkelruimte.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie