Afbeelding
Ingrid Grutters-Korenromp

Sarah zien in coronatijd: geen feest, wel een boek

Mensen

ODIJK Hoe is het om deze dagen 50 te worden? Een jaar geleden had Ingrid Grutters-Korenromp een plan gemaakt: eindelijk zou ze dat gewenste boek geschreven hebben en aan het einde van het verjaardagsfeest zou ze het met liefde uitdelen aan de gasten. Het feest kan nu niet doorgaan. Maar het boek is er wel!

,,Deze roman heb ik geschreven toen we nog nooit gehoord hadden van corona. Misschien was het dan wel een ander boek geworden. Toch blijft de kern van het verhaal staan. Het gaat namelijk over de keuzes die we op een zeker moment in ons leven moeten maken. Of daar nu deze crisis aan ten grondslag ligt, of het een andere aanleiding heeft: het gaat erom wat we ermee doen”, vertelt de Odijkse.

De titel van de roman is ’zmer’Het vertelt het verhaal van een vrouw die op een kruispunt in haar leven staat (het kan ook een T-splitsing, onderdoor- of overgang zijn). Brieven aan dierbaren, dagboekfragmenten en gedichten nemen je mee in haar gedachten en gevoelswereld. Eén jaar lang. Een heel ongecensureerd en intiem inkijkje.

Aanleiding voor het boek was haar werk als praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg in een huisartsenpraktijk. De meeste patiënten die zij begeleidde, waren vrouw, en veelal tussen de 40 en de 60 jaar. Toen Ingrid zelf in de overgang kwam, viel er een kwartje. Waren veel van die vrouwen niet ‘gewoon’ in de overgang geweest? Hielden daarom de klachten als somberheid en stress langer aan dan de verwachte hersteltijd? ,,Dat was aanleiding om het onderwerp uit te pluizen”, vertelt Ingrid. ,,Er bestaat genoeg literatuur over. Zelf vond ik het belangrijk de emotionele kant ervan te belichten. Daarom heb ik gekozen voor de roman-vorm.”

Het boek is niet alleen leesvoer voor vrouwen, maar ook voor partners of kinderen. Ingrid hoopt dat zij na het lezen van dit boek hen beter begrijpen.

Meer informatie over het boek via instagram: https://www.instagram.com/zomer.roman/ of mail naar: info@gruttersenko.nl  

Via die weg is het boek tegen vergoeding van de drukkosten ook te bestellen.

advertentie