Buurtsportcoach Mieke zet ouderen in beweging bij Bunninchem
Buurtsportcoach Mieke zet ouderen in beweging bij Bunninchem Quarijn

Bunnik Beweegt thuis!

9 april 2020 om 15:28 Maatschappelijk

BUNNIK Bunnik Beweegt wil er, op afstand, voor iedereen zijn. Zodat iedereen in beweging blijft en zich niet verveelt. Zij zijn in deze gekke tijden hard aan het werk om iedereen op afstand te helpen. 

door Mieke Hansen-Hilhorst

,,In deze tijd merken we dat er veel activiteiten worden vooruit gepland in de hoop dat ze dan door kunnen gaan",  vertelt buurtsportcoach Mieke. Er zijn weer super veel activiteiten voor aankomende zomer verzameld. In samenwerking met veel partijen. Elkaar ontmoeten is daarin erg belangrijk: ,,Wij hopen dat we veel 'Effe buurten" activiteiten kunnen organiseren. Mensen stellen hun huis beschikbaar om te komen buurten. Om zo eenzaamheid in de zomer tegen te gaan. Wil jij nog meedoen in de zomer kun je dat uiterlijk deze week aan ons doorgeven." De buurtsportcoaches hopen dat de zomerschool door kan gaan.

CHALLENGES Volgen jullie Bunnik Beweegt al op Facebook, Instagram en/of Twitter? Zij plaatsen elke week leuke challenges en beweegtips. Handig om lekker in beweging te blijven. Doe allemaal mee met de leuke activiteiten, voor jong en oud.

BEWEGEN OP DE STOEL De hele maand april verzorgen de buurtsportcoaches bewegen op de stoel activiteiten. Buurtsportcoach Mieke: ,,Afgelopen week hebben wij een bewegen op de stoel activiteit georganiseerd in de tuin bij Bunninchem. De mensen deden enthousiast mee vanaf het balkon of achter het raam." Naast deze activiteit gaat Bunnik Beweegt langs bij Weerdenhof Werkhoven op 14 april om 15.30 uur. Zij zijn bezig om op meerdere plekken in de gemeente Bunnik langs te komen voor een activiteit. Dit zal plaatsvinden op de binnenplaatsen/tuinen van woonzorgcomplexen op verschillende plekken in de gemeente Bunnik.

NATIONAAL BINGO Om aandacht te vragen voor alle ouderen in een sociaal isolement organiseert FocusCura vanaf 6 april de Nationale ThuisBingo, een online bingo speciaal voor ouderen die door corona minder persoonlijk contact hebben. Iedereen kan gratis meedoen. Elke werkdag van 13 tot 14 uur. Op 28 april is de grote finale. Oproep vanuit Buurtsportcoach Jesper: ,,Zullen we het met z'n allen delen? Zodat het bij de doelgroep komt die het leuk vindt. Iedereen kan meedoen." Kijk snel op https://www.denationalethuisbingo.nl/ voor meer informatie.

STAY HOME KONINGSSPELEN Helaas gaan voor alle kinderen naast het sporten ook andere leuke activiteiten de komende periode niet door. Daar is de koningsspelen er één van. Daarom slaan Jongerenwerk Schoudermantel, BO!NK Theater en Bunnik Beweegt de handen in één om de Stay Home Koningsspelen te organiseren. Het is een variant van de koningsspelen waar de kinderen vanuit huis aan mee kunnen doen. De Stay Home Koningsspelen start op maandag 27 april. Over de inhoud kunnen kan nog niet nog niet te veel verklapt worden. Houd voor mee informatie over de Stay Home Koningsspelen de volgende Instagrampagina in de gaten: www.instagram.com/stayhomekoningsspelen/.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie