Opbrengst voorafgaand aan t concert. Inmiddels is het bedrag al de 11.000 euro gepasseerd.
Opbrengst voorafgaand aan t concert. Inmiddels is het bedrag al de 11.000 euro gepasseerd. VWSB Andre de Prouw

Rotary-project ‘Aan tafel met…’ in Bunnik levert ruim 11.000 euro op

22 januari 2024 om 07:55 Maatschappelijk

BUNNIK Afgelopen week werd het project ‘Aan tafel met…’ feestelijk afgerond met een concert in de oude dorpskerk. Met muzikale medewerking van Caroline van Eijken, Isabel Perez Asun, Lidy Geers, Kamal Hambi, Polina Nakonechnaya, Kees de Pee en Thomas Röckman werden de bijna 180 aanwezigen getrakteerd op een gevarieerd programma van klassieke muziek, afgewisseld met Spaanse en Arabische stukken.

Het project Aan tafel met… startte in september 2022 met als doel om fondsen te werven voor Vluchtelingenwerk Samenspraak Bunnik (VWSB). Via de taalcoaches en de maatschappelijke coaches van VWSB werden familierecepten verzameld. Die recepten werden vervolgens getest bij de Rotaryleden thuis waarbij degene die het recept had aangeleverd werd uitgenodigd om te komen proeven, samen met zijn/haar familie en taal en/of maatschappelijk coach. 

ABSOLUUT HOOGTEPUNT

,,Voor mij waren deze kookavonden het absolute hoogtepunt van deze actie”, aldus Rotaryclub voorzitter Aswin Menke. ,,Ik heb er hele leuke contacten aan overgehouden.” De recepten zijn uiteindelijk gebundeld in het kookboek “Aan tafel met…”. 

Na afloop van het concert werd bekendgemaakt hoeveel de actie heeft opgeleverd. De teller stond op €10.183,- maar inmiddels weten we dat door de gulle donaties van de aanwezigen en de verkoop van de laatste boekjes, de totale opbrengst nu meer is dan €11.000,-. Coördinator van VWSB Anneke Doeven, is heel erg blij met de opbrengst. ,,Met dit geld kunnen we weer een hoop mooie dingen doen.” 

VWSB begeleidt statushouders drie jaar lang met het leren van de Nederlandse taal, het wegwijs maken in de Nederlandse samenleving en het vinden van werk. Het streven is dat iedereen een volwaardig, zelfstandig en financieel onafhankelijk bestaan kan opbouwen en dat lukt VWSB bijzonder goed. 

NIEUWE ACTIES

Komt Rotaryclub Bunnik nog met een vervolgactie? ,,We zijn al weer druk bezig met het bedenken van nieuwe acties voor volgend jaar.” aldus Aswin Menke. ,,Voor nu gaan we in ieder geval door met het houden van kookavonden en het bieden van praktische ondersteuning.” 

Voor wie nog een kookboek wil kopen, graag contact opnemen met Rotaryclub Bunnik via de website https://www.rotary.nl/bunnik/ of via aswin.menke@ziggo.nl. Wacht echter niet te lang. Er zijn nog maar enkele exemplaren beschikbaar.

Borrel na afloop concert in de Witte Huisjes.
Anneke Doeven na afloop van het Winterconcert.
Kamal Hambi in actie.
Quatre mains Kees de Pee & Isabel Perez Asun.
Thomas Röckman, Kamal Hambi, Lidy Geers, Isabel Perez Asun, Caroline van Eijken, Polina Nakonechnaya en Kees de Pee.
Caroline van Eijken.
Thomas Röckman.
Quatre mains Kees de Pee & Lidy Geers.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie