Halvae Kaseji Shirazi
Halvae Kaseji Shirazi Rotary Bunnik

Uitnodiging voor bijzonder Oekraiens diner, tevens fondsenwerving kookboek ‘Aan tafel met…’

16 september 2023 om 13:13 Maatschappelijk

BUNNIK Zaterdag 30 september wordt er een bijzonder Oekraïens diner gehouden in het Wapen van Werkhoven. Een culinaire reis met vijf gangen. Tevens het startmoment van de fondsenwerving voor een kookboek ‘Aan tafel met…’ waarin recepten worden opgenomen van statushouders die in de gemeente Bunnik wonen. De avond staat in het teken van Oekraïne. De Oekraiense Elena Kortegova (Mariopol) en Anfisa Nakonechnaya (Dnipro) nemen de gasten mee op reis. 

Naast het proeven van deze heerlijke gerechten zullen de aanwezigen meer leren over het land, de cultuur en haar inwoners. De avond wordt muzikaal omlijst door de Oekraïense violiste Vlada Violin. Aan het einde van de avond is er een kleine quiz waarbij kennis over Oekraïne wordt getest en waarbij leuke prijzen gewonnen kunnen worden.

Het gaat hier om een project van Rotary Bunnik en Vluchtelingenwerk Samenspraak Bunnik (VWSB). Met hulp van taal - en maatschappelijk coaches van VWSB zijn recepten verzameld van gerechten uit Afghanistan, Oekraïne, Iritrea, Somalië, Nigeria, Iran, Jemen, Syrië, en Indonesië. Vervolgens hebben Rotary leden deze mensen thuis uitgenodigd waarbij de gastheer en/of gastvrouw het gerecht bereidde uit het betreffende land van de statushouder. Dit werden bijzondere avonden waarbij leuke nieuwe contacten zijn ontstaan.

Om geld te werven voor VWSB worden de recepten momenteel gebundeld, samen met de recepten van een aantal lokale beroemdheden zoals Vincent Bijlo, Edward McGilavry, Charmene Sloof, Mariska Reijmerink en Martijn Fischer. Het kookboek zal vanaf november te verkrijgen zijn.

Opgeven voor het diner van zaterdag 30 september kan via aswin.menke@ziggo.nl. Via hetzelfde emailadres kunt u een preorder plaatsen voor het kookboek, dat in de voorverkoop €17,50 kost. (Winkelprijs wordt €20,-). Alle opbrengsten gaan naar Vluchtelingenwerk Samenspraak Bunnik.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie