Leegstand kantoorpand aan de Regulierenring, waar asielzoekers en statushouders worden gehuisvest.
Leegstand kantoorpand aan de Regulierenring, waar asielzoekers en statushouders worden gehuisvest. Frits Beijnink

Gemeente Bunnik neemt besluit over opvang vluchtelingen

29 november 2023 om 14:30 Maatschappelijk

BUNNIK Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bunnik heeft een voorlopig besluit genomen over een kleinschalige opvang van vluchtelingen in de gemeente Bunnik. ,,Het college is met het COA tot overeenstemming gekomen over opvang van negentig vluchtelingen”, laat Bunnik weten.

,,Deze beslissing volgt op een zorgvuldige verkenning van de mogelijkheden, rekening houdend met de omvang van de gemeente Bunnik. Het voorlopige collegebesluit wordt begin volgend jaar ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad.

KLEINSCHALIGE OPVANG

De kleinschalige opvang komt aan de Regulierenring 4 en 22 in Bunnik. Daar verblijven nu Oekraïense vluchtelingen en zij kunnen blijven. Volgens de huidige planning kan de opvang van vluchtelingen eind 2024 starten. De vluchtelingen komen dan niet allemaal tegelijk naar Bunnik, maar in kleine groepen.

INFORMATIEBIJEENKOMST

De gemeente Bunnik en het COA willen inwoners, organisaties en bedrijven informeren over deze opvanglocatie. Op woensdag 13 december is er van 15.00 tot 16.30 uur en van 19.00 tot 20.30 uur in het gemeentehuis een informatiebijeenkomst voor belangstellenden. Naast plenaire sessies met de wethouder, medewerkers van het COA en van de gemeente, kunnende bezoekers ook in gesprek met Vluchtelingenwerk-Samenspraak Bunnik.

Voor meer informatie zie www.bunnik.nl/opvangvluchtelingen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie