Afbeelding
Kuun Jenniskens

Gemeente Wijk bij Duurstede vangt tijdelijk 100 vluchtelingen op in sporthal Mariënhoeve

28 augustus 2022 om 18:26 Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE De nood is erg hoog in Ter Apel. Er is geen ruimte meer in bestaande asielzoekerscentra. De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) heeft het college dringend verzocht om nog dit weekend tijdelijk 100 vluchtelingen op te vangen. Het college stemde in met dit verzoek. En kwam tot dit besluit omdat zij het belangrijk vindt om vluchtelingen een menswaardig onderkomen te bieden. De gemeente Wijk bij Duurstede biedt daarom met ingang van zaterdagavond 27 augustus tijdelijk 100 vluchtelingen een onderkomen in een sporthal op Mariënhoeve bij Wijk bij Duurstede. 

De korfbalhal op Mariënhoeve is gereedgemaakt voor de opvang van 100 vluchtelingen. Direct na het besluit zijn De VRU en stichting Wijksport op verzoek van de gemeente de sporthal met spoed gereed gaan maken voor deze opvang. Alle voorzieningen zoals sanitaire faciliteiten, eten, drinken, verzorging en begeleiding worden geregeld door de VRU. Op de opvanglocatie is 24/7 beveiliging aanwezig. Van 08:00 uur - 22:00 uur zijn er vier woonbegeleiders en een locatiecoördinator vanuit de VRU. 

Burgemeester Iris Meerts: ,,Ook wij moeten onze verantwoordelijkheid nemen om deze mensen een menswaardig verblijf te geven. We kennen allen de schrijnende beelden en verhalen over vluchtelingen die nacht na nacht buiten moeten slapen, zonder goede hygiëne en zorg. Daarom komen wij te hulp.”

INFORMATIE VOOR INWONERS Het sportpark is gelegen op enige afstand van een woonwijk. Alle direct omwonenden zijn geïnformeerde met een brief. Ook ondernemers, maatschappelijke organisaties en sportverenigingen uit de nabije omgeving worden op de hoogte gebracht. 

MEER INFORMATIE Wie vragen heeft over deze tijdelijke opvang, kan mailen naar: communicatie@wijkbijduurstede.nl. Op de website www.wijkbijduurstede.nl staat het laatste nieuws over deze tijdelijke noodopvang

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie